Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Testy potvrdily v Čáslavově těle kokain, píše deník Sport. Brali jej prý i další hráči

Sport

  12:50
Pardubice - Pro pardubický hokej to bude velmi těžká rána. Mistr světa z roku 2010 Petr Čáslava, jehož v polovině června zastavila při jízdě autem silniční policie a podrobila ho testům na návykové látky, podle deníku Sport překročil tolerované množství derivátu kokainu. To ale není vše.

Jak dopadne kokainová kauza Petra Čáslavy? foto: Reuters

Hokejový mistr světa měl pozitivní test na kokain. Co se stane s pardubickým bekem?

Testy na stejnou látku podstoupili na příkaz vedení pardubického extraligového klubu všichni hráči A-týmu a interním šetřením bylo podle deníku Sport zjištěno, že Čáslava nebyl jediný, kdo si kokain vyzkoušel.

Když se v červnu roznesla do světa zpráva, že spolehlivý obránce měl během silniční kontroly pozitivní test na kokain, pardubickou kabinou to otřáslo.

Devětatřicetiletý bek, který platil do té doby za slušného otce od rodiny, proto ihned poté podstoupil krevní testy, jež bývají přesnější. 

A ty podle informací deníku Sport dopadly pro Čáslavu ještě hůře. 

Podle současných norem, které v únoru 2014 odsouhlasil parlament, je tolerovaná míra pro kokain i benzoylekgonin, což je derivát kokainu, v krvi 25 ng/ml, resp. 2 ng/ml. 

Petr Čáslava z Pardubic (vlevo) a Michal Hlinka z Vítkovic.
Česko - Švédsko (Čáslava)

A zmíněný benzoylekgonin v Čáslavově krvi překročil podle deníku Sport povolené množství mnohonásobně. V tomto týdnu by podle listu měla policie Čáslavu předvolat a sdělit mu výsledky testů na návykové látky. 

Potěšeni ale nebudou ani další hráči Pardubic. Vedení Dynama totiž nechalo po zjištění pozitivních testů u Čáslavy udělat interní šetření a testy prý podle Sportu odhalily i braní kokainu u několika dalších hráčů. Vedení klubu však zvěsti odmítlo komentovat.

Autor:

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...