Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Hadamczikovy otazníky v nominaci

Sport

  11:00
Na první pohled vypadá nominace české reprezentace na mistrovství světa velmi dobře. Trenér Hadamczik vzal v podstatě to nejlepší, co měl k dispozici. Jeho výběr potěšil fanoušky, kteří budou chtít po národním týmu úspěch. Jenže po detailnějším zkoumání seznamu vyvolených zjistíte, že je v nominaci pár otazníků.

Alois Hadamczik. foto: ČTK

Vše o hokejovém MS 2013

První z nich má jméno Jiří Hudler. Útočník Calgary bude hrát na mistrovství světa po deseti letech a sám Hadamczik přiznal, že o něm pochyboval. Hudler v reprezentaci nikdy moc nezářil, teď má šanci na reparát. Letos by měl být jedním z tahounů, protože Straka účast odmítl, Nedvěd je zraněný, Eliáš nemůže a o Prospala kouč neměl zájem.

A tady by se mohl ukrývat další problém. Kapitánem bude Jiří Novotný. Zkušený reprezentant je sice logickou volbou, ale není tak výraznou osobností jako výše zmínění hráči. Na druhou stranu to pro něj bude výzva, jak se stát kapitánem mistrů světa. Příklad by si mohl vzít z Rolinka v roce 2010.

Poslední otázkou je, jak se hvězdy z NHL adaptují na evropský styl hokeje. Poslední zápasy ukázaly, že národní tým zoufale potřebuje, aby to Voráčkovi s Tlustým střílelo stejně jako v zámoří. Snad český tým všechny tyhle pochybnosti ve Švédsku zažene.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!