Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Play off provoní švestky

Sport

  7:00
Před pár lety hrál Zlín v extralize druhé housle. Teď už je však poslední jen v abecedě, po základní části naopak trůní na čele soutěže. To sice od pátku nebude znamenat mnoho, v play off se začíná od nuly a nestává se často, aby vítěz základní části extraligy vyhrál následně i titul. Letos je to však docela dobře možné.

Zlín - Slavia. (Urbanec) foto: ČTK

Hokejisté Zlína totiž nejsou před play off nejsilnější jen podle konečné tabulky, ale i ve skutečnosti. V posledních deseti zápasech získali 21 bodů, z posledních pěti utkání čtyři vyhráli. Jádro mužstva je plné zkušených mazáků, ovšem výsledky už dávno nestojí jen na nich. Zápasy rozhodují i o generaci mladší hráči jako Honejsek nebo naposledy Urbanec.

Je správné, že milionová prémie za Prezidentský pohár půjde právě na práci s mládeží. Ta je ve Zlíně příkladná a vyplatit by se mohla už letos: díky klukům jako Honejsek, Zámorský nebo Holík bude mít mužstvo rychlost a energii tolik potřebnou ve vypjatých bitvách play off. Přes množství mladíků je však tým kouče Rostislava Vlacha takticky velmi vyspělý: umí měnit rytmus hry, u soupeřů skvěle brání a doma hraje nátlakový ofenzivní hokej. Ve skutečnou oporu navíc dorostl i brankář Jakub Sedláček.

Tyhle všechny důvody dělají ze žlutomodrých favorita nadcházejících bojů o nového českého mistra. Těšme se, že letošní play off bude po letech znovu vonět slivovicí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!