Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Tlustý z Caroliny: Jágr by byl pro náš tým důležitý

Sport

  14:38
Loni na podzim spolu při výluce NHL váleli za extraligové Kladno, v příští sezoně se mohou potkat v jednom týmu znovu. Jaromír Jágr se totiž zajímá o Carolinu, kde už hraje Jiří Tlustý. "Takového hokejistu, jako je Jarda, bychom všichni přivítali," tvrdí pětadvacetiletý útočník.

Carolina (vlevo s číslem 19 Tlustý) foto: ČTK

Každoroční letní seriál spekulací o Jágrově přestupu by letos mohl dostat název "JJ a Tlusťoch". To jsou přezdívky obou kladenských odchovanců, kteří by mohli v příští sezoně oblékat stejný dres.

Jágrův agent se nechal slyšet, že český veterán by i sám rád do Caroliny zavítal. "Pro Carolinu je tu hodně důvodů. Ve vedení klubu je Ron Francis (bývalý spoluhráč z Pittsburghu) a když se Jaromír dívá na soupisku a všechno okolo, cítí, že jde o velmi dobrý tým," řekl Petr Svoboda. "Ale chce mít jistotu, že to rozhodnutí bude správné."

Tyto zprávy Tlustý zachytil, ale nedokáže potvrdit, zda chce Carolina získat opravdu českého útočníka. "Slyšel jsem, že probíhají jednání s nějakým zkušeným hráčem, který nás posílí. Vím, že má vedení klubu o Jágra zájem, ale procentuálně vám to neumím vyjádřit," řekl.

Podle Tlustého by si příchod Jágra vyžádal výměnu někoho ze stávajícího kádru, takže to možná nebude tak jednoduché. "Ta šance tam pořád je," doufá.

Jágr každopádně s podpisem smlouvy nespěchá, až je trochu zarážející, že ani týden po otevření hráčského trhu si ho žádný tým nevybral. "Takový hráč si může vybírat. Vyslechne si všechny možnosti a udělá správné rozhodnutí," myslí si Tlustý.

Kdyby se nakonec česká 68 s Carolinou dohodla, mohla by opět fungovat na ledě kladenská spolupráce. "Všechno je možné. Spíš si myslím, že nás nechají tak, jak jsme hráli minulou sezonu (Tlustý byl v prvním útoku se Sjominem a Ericem Staalem). Ale jsou to všechno spekulace a nedá se nic odhadnout," tvrdí jeden z elitních střelců zámořské soutěže.

Mentor

V Bostonu působil Jágr také jako mentor. Mladší spoluhráči se od něj učili, snažili se trénovat jako on a slavného parťáka v kabině uznávali jako legendu. Stejné by to mohlo být také v týmu Hurricanes. "Máme hodně mladých hráčů, pro takový tým by byl Jarda důležitý. Všichni víme, co dokázal, takže by určitě byl v kabině platný," říká Tlustý.

Pětadvacetiletý hráč je připraven na případnou roli průvodce po Raleighu, sídle klubu. "Zvládl bych to. Není to zas tak velké. Není tu ruch velkoměsta. Je to klidné místo pro život. Jsou tu příjemní a milí lidé. Tohle taky hraje Jágrovi do karet," láká Tlustý slavného krajana.

Takže bude si nakonec Jágr říkat Hurikán?

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!