Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Trapas v Moskvě. Rusové pustili českým hokejistům kazašskou hymnu, tu správnou zazpívali fanoušci

Sport

  12:15
moskva - Tak to byl průšvih. Pořadatelé Channel One Cupu v Moskvě zahráli v neděli českým hokejistům před zápasem se Švédskem cizí hymnu, a i když ji záhy vypnuli a omluvili se, ostudu odvrátit nedokázali. Českou státní hymnu totiž najít nedokázali, a tak ji museli zazpívat čeští fanoušci v hledišti.

ilustrační snímek foto: Reuters

Celá věc je zvláštní především proto, že v sobotním zápase na stejném stadionu proti Rusku česká hymna zazněla bez problémů.

Hráči i členové realizačního týmu, kteří fanouškům za zazpívání hymny poděkovali, na sebe koukali s viditelně nechápavými pohledy. 

Hráči ČR se radují z gólu na 3:1.
Martin Zaťovič sdílí svou radost z první branky českého týmu se spoluhráči.

Například kouč českého týmu Miloš Říha rozhazoval rukama na znamení toho, že pořadatelé zahráli cizí hymnu jeho svěřencům úmyslně.

Hned poté se rozhořela na sociálních sítích diskuze, zda šlo skutečně o záměr a zda Rusové nechtěli český tým rozhodit, protože se něco podobného v Rusku na Channel Cupu stalo už poněkolikáté.

Řada fanoušků si myslí, že šlo o odvetu na tah starosty pražských Řeporyj Pavla Novotného, který navrhl postavit pomník padlým Vlasovcům - osvoboditelům Prahy.

Diskuzi pak vyvolal i fakt, čí hymnu to pořadatelé vůbec Česku zahráli. Nakonec se ukázalo, že to byla státní hymna Kazachstánu.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...