130 let

Kouč Českých Budějovic Ernest Bokroš zatím k úsměvům nemá důvod. | foto: ČTK

Trenér Bokroš zatím zůstává

Sport
  •   16:38
Č. Budějovice - Hlavní kouč hokejistů Českých Budějovic Ernest Bokroš má i přes nepovedený vstup do extraligy stoprocentní důvěru klubového vedení. Podle slov sportovního manažera Jaromíra Látala má trenér nadále prostor pro to, aby svým svěřencům vtiskl nový herní styl. Bokroš převzal tým během léta po respektovaném a úspěšném Josefu Jandačovi, obhájci bronzu z minulé sezony ale mají zatím ze sedmi zápasů na kontě pouze dvě výhry, sedm bodů a navíc inkasovali již 27 branek, nejvíc v soutěži.

"My se však stále snažíme zachovat klid a soustředit se na dva nadcházející zápasy v domácím prostředí," řekl dnes Látal.

Mountfield čeká v pátek Třinec a v neděli pražská Sparta. Podle Látala však zatím na jihu Čech nepadají žádné pokuty za nepovedené výkony směrem k hráčům, ani ultimáta vůči trenérům. "Nic takového. Pan Bokroš má stoprocentní důvěru vedení klubu. Příprava je něco jiného než soutěž a my chceme novému trenérovi poskytnout dostatek prostoru pro koncepční práci," prohlásil Látal.

Po výpadku na západě Čech, kde hrozila Českobudějovickým potupná "desítka", otočili Jihočeši v neděli domácí zápas proti Kladnu (4:2), přestože v jeho průběhu prohrávali 0:2. Den na to podlehli těsně 1:2 na ledě Pardubic.

"Výkony v posledních dvou zápasech určitě ukázaly zlepšení. Pan Bokroš chce praktikovat jiný herní systém, než jsme hráli, a k tomu je potřeba čas na jeho zapracování," uzavřel Látal.

Autor: ČTK