Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Svoboda projevu. Proč mlčet v den zápasu?

Sport

  6:00
PRAHA - Nebudu nic platit a nechci, aby to platil někdo za mě. To radši skončím s trénováním. Takový vzkaz vyslal trenér hokejistů Litvínova Miloslav Hořava. Ten dostal v neděli od ředitele extraligy pokutu deset tisíc korun.

Hokejový trenér Miloslav Hořava. foto: MAFRA - Ondřej Bičiště

Za co? Spáchal jeden z nejhorších zločinů, které lze v českém hokeji vykonat. Měl tu drzost a dovolil si v den zápasu kritizovat rozhodčího! To je přece neslýchané!

ČTĚTE TAKÉ

Ne, teď vážně. Od doby, kdy rozhodování o extralize přešlo z rukou samotných klubů a jejich občas podivných manažerů do rukou hokejového svazu, bylo vykonáno mnoho dobrého. Řada věcí se zklidnila a zlepšila. Zákaz komentovat sudí v den zápasu je však pořád připomínkou starých časů.

Jistě, někteří trenéři v minulosti při hodnocení občas „ulítli“. Ale přece není žádný problém tomu, kdo rozhodčího urazí, udělit pokutu – třeba za znevážení dobrého jména soutěže. Plošný zákaz je nesmysl.

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...