Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Říha zůstává v Petrohradu, rozhodlo vedení klubu

Sport

  13:53
PETROHRAD - Trenér Miloš Říha povede hokejisty Petrohradu i v příští sezoně Kontinentální ligy. Rozhodlo o tom dnes vedení ambiciózního klubu, který v letošním play off vypadl v semifinále s Dynamem Moskva po prohře 0:4 na zápasy. Petrohrad, který těží ze štědré podpory společnosti Gazprom, tak opět nedosáhl na vytoužený Gagarinův pohár.

Český trenér hokejistů Petrohradu Miloš Říha foto: ČTK

"Miloš Říha bude pracovat s týmem i v příští sezoně. Má smlouvu, která bude dodržena," řekl dnes agentuře RIA Novosti generální manažer petrohradského celku Alexej Kasatonov.

Říha vystřídal před rokem na střídačce SKA krajana Václava Sýkoru. Mezi jeho svěřence, kteří v základní části zaostali o jediný bod za držitelem Kontinentálního poháru Čeljabinskem, patřili i útočník Petr Průcha a brankář Jakub Štěpánek.

Třiapadesátiletý kouč působí v Rusku nepřetržitě od roku 2007. Trénoval Spartak Moskva, Chimik Voskresensk i jeho nástupce Atlant Mytišči. V české extralize získal dvakrát stříbrné medaile s Pardubicemi a vedl i Karlovy Vary. Se Slovanem Bratislava triumfoval dvakrát ve slovenské extralize.

Autoři: ,