Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Trenérská škatulata pokračují: Pavel Hynek bude koučem mistrovských Varů

Sport

  13:34aktualizováno  14:02
PRAHA - Novým trenérem hokejistů extraligových Karlových Varů se stal Pavel Hynek, který nahradí na střídačce v sobotu odvolaného Josefa Palečka. Společně s Hynkem, jenž v minulém týdnu předčasně ukončil své angažmá v pražské Spartě, povede úřadujícího mistra Václav Baďouček.

Pavel Hynek vyměnil Spartu za Karlovy Vary. foto: ČTK

Devětatřicetiletý Hynek byl od počátku hlavním kandidátem na post hlavního kouče Západočechů. Smlouvu s Karlovými Vary by měl podepsat v úterý a o den později poprvé povede trénink v novém působišti. Dnes i v úterý má totiž tým volno.

Hynkovým asistentem bude Baďouček, jenž v Karlových Varech v minulosti již působil. Po sezoně 2007/08 však odešel do Znojma a v této sezoně působil v Brně. V minulém týdnu ale na vlastní žádost tým opustil. Nyní se tak na západ Čech vrací a nahradí Mikuláše Antonika, jenž stejně jako Paleček u týmu končí. Trenérem brankářů bude nadále Pavel Kněžický.

Karlovy Vary se k odvolání Palečka rozhodly po páteční domácí prohře s pražskou Spartou. V neděli vedl Energii v zápase v Litvínově Antonik společně s Jaromírem Kverkou a tým vyhrál podkrušnohorské derby 6:5. I přesto je mužstvo až na dvanáctém místě tabulky.

Zápasová premiéra v novém působišti čeká Hynka v pátek 13. listopadu, kdy se Karlovy Vary utkají s Českými Budějovicemi. Ty o reprezentační přestávce převezme František Výborný, až do minulého týdne Hynkův asistent ve Spartě.

Autor: