Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Třetí výhra ze čtyř zápasů. Vancouver zdolal po nájezdech Anaheim 2:1

Sport

  7:27
VANCOUVER - Hokejisté Vancouveru v jediném nočním utkání NHL porazili Anaheim 2:1 po samostatných nájezdech a připsali si třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Duel dvou rivalů z Pacifické divize tak skončil na vlas stejným výsledkem jako první vzájemný souboj v letošní sezoně.

Vyncouver vyhrál nad Anaheimem po nájezdech. foto: Reuters

Kačeři, do jejichž sestavy se nevešel český útočník Jiří Sekáč, vyhráli poslední dva zápasy ve starém roce výsledkem 1:0. A ke stejnému vítězství dlouho směřovali i ve Vancouveru. Do vedení hosty dostal bývalý hráč Canucks Ryan Kesler, který ve 28. minutě v přesilové hře usměrnil kotouč do odkryté branky po přihrávce Chrise Stewarta.

Winter Classic ovládl Montreal. Pod otevřeným nebem bodoval i Plekanec

Jenže brankář Frederik Andersen na rozdíl od svého parťáka Johna Gibsona, jenž vychytal obě předchozí nuly, nakonec čisté konto neudržel. V polovině třetí třetiny mu několik hráčů zaclonilo výhled a za jeho zády skončila nepříliš prudká střela obránce Christophera Taneva od modré čáry.

Obrat pak dokonal v penaltovém rozstřelu Alexandre Burrows, který proměnil hned první nájezd a zůstal jediným úspěšným exekutorem. Mezi neúspěšnými střelci byl tentokrát i Radim Vrbata. Mrzet ho to ale nemuselo, protože brankář domácích Jacob Markström zneškodnil pokusy Keslera, Jakoba Silfverberga i Correyho Perryho.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.