Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Tři vítězství = postup dál. Začíná třeskuté předkolo play off extraligy

Sport

  12:30aktualizováno  16:54
PRAHA - Úvodními dvěma zápasy začne předkolo play off hokejové extraligy, v němž se utkají pražská Slavia s Karlovými Vary a Litvínov s Plzní. Týmy, které v sériích dosáhnou tří výher, zkompletují osmičku čtvrtfinalistů. Ve čtvrtek série pokračují druhými duely ve stejných halách, o víkendu se pak přestěhují na stadiony soupeřů. Postupující budou známi nejpozději příští úterý.

Hc Plzeň 1929 (Jelínek a Straka). foto: ČTK

Litvínov začínající doma si je velice dobře vědom síly svého protivníka. "Plzeň má neskutečnou fazonu. Na konci základní části vyhráli spoustu zápasů a je obdivuhodné, jak velkou ztrátu po těch bodových odpočtech dokázali smazat," ocenil jeden z koučů Jiří Kučera, podle nějž je pět jeho hráčů nemocných.

Program předkola

Středa – 1. bitvy:
17.40 Litvínov -Plzeň (vzájemné zápasy v této sezoně: 1:6, 0:3, 4:3 sn, 1:0; vysílá ČT4 Sport),
18.15 Slavia Praha -Karlovy Vary (1:2, 5:3, 3:2, 2:3 sn).

Čtvrtek – 2. bitvy:
17.40 Litvínov -Plzeň,
18.15 Slavia Praha - Karlovy Vary (ČT4 Sport nejspíš nevysílá).

Plzeň si užila oslav povedené stíhací jízdy, ale nyní se už soustředí na další boje. "My jsme si to hlavně potřebovali přepnout v hlavách, že už máme základní část za sebou, a připravit se na první utkání," uvedl asistent trenéra Milan Razým.

Ani slávisté nechtějí, aby pro ně sezona skončila pouhým postupem do vyřazovací části. "Nemůžeme jít do souboje proti Varům s ničím jiným než se snahou pokusit se doma uhrát oba zápasy," pronesl asistent trenéra Jiří Čelanský.

Podobně natěšení jsou také hráči Karlových Varů. "Na tu sérii se těšíme, je to to, po čem všichni touží. Je to sice zatím jen předkolo, ale už je to součást play off, o které se tak dlouho bojuje," připomněl trenér Václav Baďouček.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...