Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Drama se smutným koncem pro Spartu, Třinec udeřil v prodloužení

Sport

  20:35aktualizováno  23:04
PRAHA - Hokejisté Třince vedou v semifinálové sérii nad Spartou už 2:0 na zápasy. Slezané měli tentokrát se svým rivalem mnohem větší práci a dvakrát dotahovali nepříznivé skóre. Obrat dokonali v prodloužení.

Třinecké oslavy. foto: ČTK

Sparta, která úvodní duel prohrála vysoko 2:6, tentokrát předvedla mnohem lepší výkon. A také se hned v úvodu dostala do vedení. Po zmatcích v domácí obraně se puk dostal k Buchtelemu, který byl sám mezi kruhy, srovnal si kotouč a zamířil přesně nad rameno brankáře Hrubce.

Pražská obrana byla dál mnohem pozornější a nepouštěla Třinec do žádných šancí. A produktivnější byl i útok: 55 vteřin před první sirénou udeřil Forman. Aktivní Buchtele vybojoval puk, posunul ho Přibylovi a ten ideálně uvolnil právě Formana na pravém kruhu. Pro něj nebyl problém prostřelit gólmana - měl na to čas i prostor.

Brankář Třince Šimon Hrubec inkasuje první branku, vpravo obránce Třince Josef...
Radost hráčů Sparty z první branky v síti Třince.

Celou druhou třetinu se zdálo, že se Třinec na nic nezmůže, ale pak nastal kolotoč. Domácím stačilo 94 vteřin na to, aby výsledek třemi góly otočili.

Neuvěřitelný počin odstartoval Klepiš, jenž vlétl do útočné třetiny jako uragán a svou typickou bekhendovou kličkou si položil gólmana Novotného. Pak se nechal vyloučit hostující Eminger a Polanský přesilovku po půlminutě využil, když se prosadil dělovkou z levého kruhu. No a rozloženého soupeře dorazil kanonýr Hrňa střelou z otočky do horního růžku.

Hlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): "Začátek se nám vůbec nevydařil. Tahali jsme za kratší konec a prohrávali o dva góly. V průběhu druhé třetiny jsme to třemi brankami obrátili, byli jsme v euforii. Ale velmi lacině jsme si v třetí třetině nechali dát vyrovnávací branku a pak v přesilové hře dorážkou Sparta znovu šla do vedení. Ale ukázali jsme nesmírnou touhu po vítězství a dneska jsme si to za výkon zasloužili." 

Zdeněk Moták (Sparta): "Myslím, že se hrál vynikající hokej. My jsme až na pětiminutovku ve druhé třetině hráli výborně, bohužel ke kýženému bodu to nevedlo. Před rozhodujícím gólem tam byla nepřehledná situace, došlo k rychlému protiútoku a byl z toho gól."

Sparta se ovšem dala během přestávky dohromady a brzy vyrovnala. I když se štěstím. Byl to Vondrka, který se napřáhl od modré a mohl poděkovat Hrubcovi, který jeho ránu tak trochu podcenil. Pražany tento moment povzbudil a když posléze putoval na trestnou lavici Polanský, využili poprvé v sérii přesilovku: Pilař si najel až před branku, kam dostal přihrávku, a v klidu dorazil do prázdné.

Když už se zdálo, že hosté vyhrají, vyrovnal Doudera, který se trefil bombou ideálně do protilehlého horního růžku.

Přišlo na řadu prodloužení, v němž rozhodl další bek - Vladimír Roth. Ten si také odvážně najel až před branku, kam dostal prudkou přihrávku od Růžičky a jen nastavil hokejku. Tu vzápětí odhodil a jel se radovat ke své střídačce. Bylo rozhodnuto.

Sparta tak v sérii prohrává už 0:2 na zápasy, další duely se hrají ve středu a ve čtvrtek v Praze.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:4 v prodl. (0:2, 3:0, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Klepiš (Hrňa, Linhart), 36. Polanský (Adamský), 36. Hrňa, 58. M. Doudera (Ružička, Hrňa), 76. Roth (Ružička, Trončinský) - 5. Buchtele (D. Přibyl, Forman), 20. Forman (D. Přibyl), 43. Vondrka (Pilař, Polášek), 45. Pilař (J. Hlinka, Réway). Rozhodčí: Hodek, Šír - Blümel, Kis. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera - Hrňa, Klepiš, Ružička - Žejdl, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Ciencala, Pechanec, Matuš - od 41. navíc Marek Růžička. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Sparta: F. Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger - Kumstát, Pech, Vondrka - Réway, J. Hlinka, Rolinek - Dvořáček, Cingel, Sabolič - Forman, D. Přibyl, Buchtele. Trenéři: Jandač a Moták.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.