Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Třinec porazil Vítkovice 4:1 a je krok od titulu

Sport

  18:07aktualizováno  20:48
OSTRAVA - Hokejisté Třince zvítězili na ledě Vítkovic 4:1 a v celé sérii se ujali vedení 3:0. K zisku mistrovského titulu jim tak stačí uhrát jen jednu výhru. Příležitost budou mít už v sobotu v Ostravě.

Vítkovice - Třinec (hokejisté Třince slaví) foto: ČTK

Vítkovice začaly aktivně, Hamerlíka prověřil Huna, ale Třinec se také brzy vrhl do útoku a ve čtvrté minutě kryl Bonkovu šanci Málek. Vítkovice se vrátily do tlaku při přesilovkách. Při Kohnově trestu ale Burgrova rána minula branku a další možnost měl vítkovický kapitán i při Krajíčkově pobytu na trestné lavici. Po Káňově přihrávce zakončoval v ideální pozici, ale skóre se nezměnilo.

V 11. minutě se už ale Ostravané dočkali vedení, když Pohlovo nastřelení od mantinelu tečoval nejdříve třinecký obránce Richter a pak i před brankou stojící Vrána. Třinec se dočkal v 17. minutě na 66 vteřin přesilovky pěti proti třem, když Tomase následoval na trestnou lavici Burger za vysokou hůl a marně reklamoval, že byl předtím podražen.

Oceláři využili výhodu devět vteřin před Tomasovým návratem. Květoň uvolnil u pravé tyče Růžičku, který snadno do odkryté branky vstřelil svůj 16. gól v letošním play off. V úvodu druhého dějství měli domácí výhodu přesilovky při Polákově trestu, ale mohli inkasovat. Hrňa unikl, ale Málka ani nadvakrát nepřekonal.

Následně pykal Růžička, avšak Burger ani Huna neuspěli se svými střeleckými pokusy. V 26. minutě tak slavil obrat Třinec, když Zagrapanovu střelu při přečíslení tří na jednoho ještě vítkovický gólman vyrazil pravým betonem, ale osamocený Polanský dorazil puk do prázdné branky.

Odpovědět se pokusil Klimek, ale vzápětí měli domácí štěstí, že se puk od Hrni odrazil těsně vedle levé tyče. Vítkovice marně dobývaly soupeřovu defenzivu a v 37. minutě už prohrávaly o dvě branky. Adamský přebruslil Ovčačíka, Málek jeho zakončení sice ztlumil, ale puk se přece dokutálel za brankovou čáru.

Třinec byl při chuti. Možnost měl Zagrapan, Adamský si zase dalším únikem vynutil Malíkův faul a rychle tak přerušil přesilovku domácích. Vítkovicím se nedařilo a přečíslení Ujčíka s Burgrem neskončilo vážnějším ohrožením Hamerlíkovy branky.

Vítkovický trenér Trličík zamíchal sestavou, ale Oceláři i v závěrečné části hájili svůj náskok a hrozili stále i v útoku. Vítkovice se před polovinou třetiny ubránily při Malíkově vyloučení a následně předvedl nebezpečný průnik Vrána, ale Hamerlík si poradil i s jeho následnou dorážkou po závaru. A v 54. minutě pak Peterek povedenou střelou k levé tyči Málkovy branky zápas definitivně rozhodl.

Finále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Vrána (Pohl) - 18. M. Růžička (D. Květoň, Hrabal), 26. Polanský (Zagrapan), 37. Adamský (D. Květoň), 54. Peterek (Krajíček).

Rozhodčí: Šindler, Minář - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 9471 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Vítkovice: Málek - Vosátko, Malík, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Ficenc, Bartoň - Ujčík, Burger, Káňa - Huna, J. Sýkora, Strapáč - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc (26. Šedivý), Húževka, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Krajíček, Lojek, Richter, Seman - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Kohn, Polák - Hrňa, Peterek, Adamský - Zagrapan, Polanský, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...