130 let
Utkání 10. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec, 9....

Utkání 10. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec, 9. února 2021 v Praze. Adam Polášek ze Sparty (vpravo) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráče Miroslava Formana ze Sparty. | foto: ČTK

Třinec prohrál a boj o čelo se přiostřuje. Pardubice se trápí, čtvrtý je Hradec

Sport
  •   20:20
Praha - Bitva o Prezidentský pohár v hokejové extralize je stále otevřená. Oba hlavní favorité totiž ve 48. kole zaváhali. Sparta už ve čtvrtek doma s Litvínovem padla 2:4, o den později neuspěl ani Třinec, jehož udolal na vlastním ledě Hradec Králové těsně 3:2. Slezané tak mají čtyři kola před koncem základní části stále čtyřbodový náskok a v neděli bude mít vzájemný souboj v Praze pořádný náboj.

Návrat sportu k drahým testům? Přeřeknutí, bylo by to nelogické, doufá ředitel hokejové extraligy

Plzeň dál živí naději na čtvrté místo a tedy přímý postup do čtvrtfinále, protože v pátek vpodvečer zvládla domácí souboj s Vítkovicemi a vyhrála 3:1. Její ztráta na Hradec však zůstává pětibodová.

Olomouc dokázala i počtvrté v sezoně porazit České Budějovice, tentokrát uspěla na jejich ledě 2:1 a definitivně si díky tomu zajistila účast v předkole play off.

Hokejová Tipsport extraliga - 48. kolo:

Plzeň - Vítkovice 3:1 (2:0, 0:1, 1:0),

České Budějovice - Olomouc 1:2 (0:0, 1:1, 0:1),

Hradec Králové - Třinec 3:2 (1:1, 1:1, 1:0),

Karlovy Vary - Zlín 5:4 v prodl. (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0),

Mladá Boleslav - Pardubice 5:2 (0:0, 3:2, 2:0),

Brno - Liberec 4:1 (3:0, 0:0, 1:1).

Špatnou formu potvrdily Pardubice, jež prohrály počtvrté za sebou. Nebylo divu, protože nestačily na Mladou Boleslav, svého neoblíbeného soupeře, jenž s Východočeši bodoval podvanácté v řadě, tentokrát plnohodnotně po jasné výhře 5:2.

Karlovy Vary potvrdily, že je Zlín jejich oblíbeným soupeřem. Tentokrát ho udolaly sice až v prodloužení 5:4, byla však osmá výhra Západočechů za sebou ve vzájemných soubojích.

Kometa doma vyhrála potřetí za sebou, zvládla souboj s Libercem díky povedené první třetině bez problémů 4:1. Severočeši klesli na pátou příčku.

Autor: Jaroslav Tomas