130 let

Hráči Třince se radují z vítězství. Vlevo Martin Růžička z Třince. | foto: ČTK

Třinec vyhrál i v Brně a je krok od semifinále, zápas od postupu je i Sparta

Sport
  •   21:38
Brno - Hokejisty Sparty i Třince dělí již jen jedna výhra od postupu do semifinále play off extraligy. Pražané vyhráli ve třetím čtvrtfinále 3:2 na ledě Olomouce a Oceláři zvítězili 4:1 v Brně. Obě série pokračují na stejných stadionech ve čtvrtek.

Olomouc dnes dokázala dvakrát srovnat se Spartou krok, na gól Davida Tomáška v 55. minutě již ale Hanáci zareagovat nestihli. Domácím k první výhře v sérii nepomohly ani dvě branky Rostislava Olesze.

„Zase to byl boj, jako v předešlých zápasech. Dnes možná ještě větší než v Praze. Vždy jsme dali gól, když jsme potřebovali, a v utkání jsme neprohrávali, což nás dovedlo k vítězství. Vedeme 3:0, ale víme, že nás ještě čeká urputná bitva,“ řekl trenér Sparty Josef Jandač.

Brankář Třince Ondřej Kacetl inkasuje gól. Vlevo autor gólu Peter Mueller z...
Zleva brankář Třince Ondřej Kacetl, Martin Gernát z Třince, Karel Plášek z Brna...

Také Kometa odehrála s favorizovaným Třincem nejlepší zápas v sérii, i potřetí ale prohrála. Nejproduktivnější hráč základní části Peter Mueller ve druhé třetině vyrovnal na 1:1, poté se ale prosazovali už jen Oceláři. Gólem a asistencí se na výhře Třince podílel slovenský obránce Martin Gernát. 

Autor: ČTK