Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Třinečtí hokejisté jsou blízko titulu, na domácí půdě mohou proměnit mečbol

Sport

  21:28
Liberec / Praha - Hokejisté Třince porazili v pátém finále play off extraligy Liberec 3:2 ve druhém prodloužení a dělí je jedna výhra od zisku mistrovského titulu. Nejdelší utkání sezony a páté nejdelší v historii samostatné české nejvyšší soutěže rozhodl v čase 86:11 Ondřej Kovařčík.

Brankář Liberce Roman Will a Tomáš Marcinko z Třince. foto: ČTK

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 2:3 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Lenc (Ševc, Havlín), 38. Birner (M. Kvapil, Ševc) - 23. Hrňa (Dravecký), 53. Werek (Martin Růžička, Roth), 87. O. Kovařčík (M. Kovařčík). Rozhodčí: Hodek, Kika - Lhotský, D. Hynek. Vyloučení: 5:6, navíc Kolmann (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 2:3.

Liberec: Will - Hanousek, Šmíd, Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, Doherty - Lenc, Filippi, Birner - Valský, L. Hudáček, M. Kvapil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Redenbach, J. Vlach.

Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera (24. Adámek), Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Svačina, Cienciala, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Werek.

Trenéři Ocelářů udělali po předchozí porážce změny ve složení tří útočných formací, naopak na straně domácích vyměnil jen Kolmann v obraně Stříteského.

V úvodu byli hosté aktivnější, Willa v liberecké brance ale překonat nedokázali. A v 5. minutě toho litovali. Ševc našel krásnou přihrávkou volného Lence, který se dostal do brejku a prostřelil Hrubce.

Vedení Severočechy povzbudilo a tlačili se do útoku. Slibnou šanci měl Kvapil, druhý gól ale nepřidal. Oba celky nevyužily přesilové hry a na začátku druhé třetiny Slezané vyrovnali z rychlého protiútoku. Po přečíslení dva na jednoho se trefil pohotově zakončující Hrňa.

Třinecké hráče gól povzbudil a najednou byli aktivnější oni. Liberec se ale po pár minutách otřepal a opět převzal iniciativu. K druhému gólu Tygrům pomohla přesilovka čtyři na tři, v níž se rozhodl sám zakončit Birner a překvapil Hrubce.

Hosté měli jedinečnou šanci vyrovnat také v početní výhodě, na začátku třetí části hráli 37 sekund dokonce v pěti proti třem, Willa ale nepřekonali. Nakonec se jim ale vyrovnat podařilo, poté co se v 53. minutě prosadil na brankovišti osamocený Werek. V 59. minutě měl rozhodnutí na hokejce Valský, Hrubce ale nepřekonal.

Brankář Třince Šimon Hrubec.

Tomáš Marcinko z Třince tvrdě dopadá na Romana Willa.

Finále se tak stejně jako v úterý prodlužovalo. Liberečtí byli i nadále střelecky aktivnější, k rozhodnutí ale v první nastavené dvacetiminutovce nevyužili ani početní výhodu. V 87. minutě nakonec zápas rozhodl Ondřej Kovařčík, jenž po rychlém protiútoku dorazil do sítě puk, který se po předchozí střele odrazil před branku od zadního hrazení.

Třinec se potřetí dostal v sérii do vedení a v neděli může před svými fanoušky slavit zisk titulu.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...