Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Tým už dostává svoji tvář

Sport

  8:59
MOTREAL - Už i s Martinem Eratem trénoval v úterý odpoledne východoamerického času český národní tým ve sportovním centru Pierrefonds poblíž Montrealu. A kouč Alois Hadamczik při té příležitosti už sestavil formace pro nadcházející světový šampionát v Kanadě. V té elitní budou právě Erat na pravém křídle s centrem Davidem Krejčím a Patrikem Eliášem nalevo.

Česká hokejová reprezentace. foto: ČTK

V jiných variantách byl Eliáš stejně jako v poslední době v klubu v New Jersey Devils zařazen na pozici centra, ale nakonec se vrátil na své typické místo na levé straně. "Rozhodlo cítění hráče, protože Patrik zvládne centra, ale raději hraje na křídle," řekl novinářům Hadamczik.

Trénink po pondělním utkání s Francií naznačil, jak by měla sestava pro úvod šampionátu vypadat. V modrých dresech trénovali Kaberle, Michálek - Eliáš, Krejčí, Erat, v bílých Kuba, Hejda - Vrbata, Hanzal, Fleischmann, v žlutých Sičák, Čáslava - Kotalík, Novotný, Klepiš, v oranžových Šmíd - Irgl, Rolinek, Kohn a ve fialových útočné trio Kumstát, Skuhravý, Čermák. "První dvě lajny by tak měly hrát, i ta žlutá. Uvidíme, jestli jednu dvě změny ještě uděláme v té čtvrté lajně," podotkl Hadamczik.

Ve čtvrtek se připojí jako poslední ze stávajícího kádru obránce Marek Židlický. Soupisku ale uzavírat český tým nebude. "Chceme počkat, jak dopadne druhé kolo," potvrdil Hadamczik. "Pomaličku se sestava ustavuje, chceme tomu dát klid. Máme ještě ve středu před odjezdem do Québeku hodinu ledu," podotkl kouč.

Autor: