Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Účast Hradce Králové v příští sezoně v KHL zamítlo také vedení soutěže

Sport

  16:54
MOSKVA - Český klub HC Lev Hradec Králové v sezoně 2010/11 hrát Kontinentální ligu nebude. Rozhodlo o tom nejužší vedení soutěže, které dnes při oznámení verdiktu vyjádřilo politování, že se proti startu východočeského klubu postavil v pondělí výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje. Informovaly o tom oficiální internetové stránky KHL.

Hokejový klub v Hradci Králové. foto: www.hchk.cz/ Stanislav Souček

"Bohužel politikaření opět zvítězilo před novými trendy a vývojem sportu a byznysu. Věřím, že ne na dlouho," prohlásil na oficiálním webu prezident KHL Alexandr Medveděv. Již dříve prohlásil, že pro rozhodnutí bude důležitý postoj domácího svazu, a ukázalo se, že se proti němu vedení mezinárodní soutěže rozhodlo nejít. Postoj ČSLH se ale vedení KHL nelíbí.

Nově vzniklý klub z Hradce Králové, který dosud nehrál žádnou soutěž, měl přitom start v KHL už od nadcházející sezony na dosah. Splnil všechny podmínky ohledně zázemí, sehnal finanční garance v přepočtu přes 330 milionů korun. "Stanovisko výkonného výboru zbavuje český hokej nejen šance mít v KHL svého zástupce, ale připravilo jej i o možnosti v komerční oblasti, spojené s příchodem nových partnerů a sponzorů," podotkl Medveděv.

Do Česka tak nejkvalitnější evropská soutěž nezavítá a fanoušci v tuzemsku tak neuvidí v akci Jaromíra Jágr v dresu Omsku nebo Dominika Haška nově v barvách Spartaku Moskva. "Víme, že hodně českých hokejistů mělo zájem hrát v týmu Lva Kontinentální ligu. Víme také, že čeští fanoušci podporovali zapojení klubu do naší ligy a doufali, že uvidí na vlastní oči jejich tým proti klubům KHL, kde teď jsou i české legendy Jaromír Jágr a Dominik Hašek," dodal Medveděv.

Autor: