Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

USA - Česko 7:0. Další pohádka se nekoná, dvacítka na MS schytala další debakl

Češi hrají na MS do 20 let s USA foto: ČTK

Edmonton - Česká hokejová dvacítka podlehla na mistrovství světa v Edmontonu Spojeným státům americkým 0:7 a nenavázala na pondělní výhru nad Ruskem 2:0. Svěřenci trenéra Karla Mlejnka drželi krok do 26. minuty, ale po druhé třetiny už prohrávali 0:3. Pěti body za dvě branky a tři asistence zazářil Trevor Zegras a čisté konto udržel Spencer Knight.
  19:10

Čeští junioři si v součtu s úvodní prohrou 1:7 se Švédy připsali druhý neúspěch ze tří duelů a zůstávají ve skupině B se třemi body čtvrtí. O pojistku postupu do čtvrtfinále budou hrát ve čtvrtek od 20:00 SEČ proti nováčkovi elitní skupiny Rakousku, které je po dvou duelech bez bodu. 

UTKÁNÍ JSTE MOHLI SLEDOVAT ŽIVĚ ZDE

První velké šance si vypracovali ve čtvrté minutě Američané. Nejdříve se před Paříka dostal Berard, ale neprostřelil jej. V pokračující akci zakončil závar před českým brankovištěm střelou do horní tyče kapitán York. Mlejnkův výběr se ubránil i při Raškově vyloučení, stejně tak Američané odolali bez problémů při Johnsonově pobytu na trestné lavici.

Češi na MS do 20 let proti USA
Češi hrají na MS do 20 let s USA

Ve 12. minutě trefil Caufield z levé strany tyč. Český tým se dostal do největší příležitosti v závěru úvodní části, kdy Raškovu bekhendovou přihrávku nestačil usměrnit na branku Teplý.

V úvodu druhé části kryl gólman Knight lapačkou Vitouchovo zakončení. Američané odpověděl náporem a Pařík nevědomky kryl lapačkou skrytou střelu Boldyho. Následně zahrozil Mužík, ale ve 26. minutě se podařilo otevřít skóre soupeři. Berardova střela propadla za Paříka, puk se ještě snažil odvrátit z brankoviště Klikorka, ale do branky jej u pravé tyče zametl Brink. Odpovědět mohl Novák, ale Knight jeho pokus kryl.

Při hře čtyř proti čtyřem měl nejdříve šanci Američanů Turcotte a ve 34. minutě už zvýšil Zegras, který po parádní přihrávce Thruna zakončil z pravého kruhu do prázdné branky. Za dvě a půl minuty našel Beniers na brankovišti Brinka, který si snadno připsal druhý gól v utkání i na turnaji. Snížit mohl ještě před pauzou Teplý.

Ve 47. minutě se trefil z pravého kruhu Zegras a dal už pátý gól na turnaji. Při Jiříčkově trestu skóroval z levého kruhu Kaliyev a Američané zužitkovali i další dvě přesilové hry.

Při Kofferově pobytu na trestné lavici prostřelil Paříka mezi betony Caufield. A přesně za minutu při trestu pro českou hráčskou lavici skóroval parádní fintou se zakončením s hokejkou mezi nohama Boldy. Do branky se postavil Malík a do konce utkání už neinkasoval. Při Zegrasově střele v 54. minutě mu pomohla tyč.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Edmontonu:

1.Švédsko2200011:16
2.USA3200121:5
3.Rusko210015:5
4.ČR310023:14
5.Rakousko200020:150

Skupina B:

ČR - USA 0:7 (0:0, 0:3, 0:4)

Branky a nahrávky: 26. Brink (Berard), 34. Zegras (Thrun), 36. Brink (Beniers, R. Johnson), 47. Zegras (Faber, York), 49. Kaliyev (York, Zegras), 51. Caufield (Zegras, York), 51. Boldy (Zegras, Caufield). Rozhodčí: Campbell, Sandlak - Mannella, O’Quinn (všichni Kan.). Vyloučení: 7:2, navíc Svozil (ČR) 10 min. Využití: 0:3. Bez diváků.

Sestavy:

ČR: Pařík (52. Malík) - Krutil, Kučeřík, Haš, Svozil, Jiříček, Klikorka, Kubíček - Teplý, Myšák, Lang - M. Beránek, D. Vitouch, Mužík - P. Novák, Gut, A. Raška - Rychlovský, A. Najman, Koffer - F. Přikryl. Trenér: Karel Mlejnek.

USA: Knight - Sanderson, Helleson, Faber, York, R. Johnson, Thrun, LaCombe - Kaliyev, Turcotte, Zegras - Caufield, Beniers, Boldy - Brink, Farinacci, Berard - Moynihan, Slaggert, Brisson - Colagnelo. Trenér: Nate Leaman.

Tabulka:

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!