Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Utkání hvězd KHL: rekordních 34 branek i dovednostní soutěže

Sport

  18:50
BRATISLAVA - Rekordních 34 branek padlo v exhibičním Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy v Bratislavě. Z vítězství se radoval výběr Západní konference, který porazil Východ 18:16. V dresu poražených duel odehráli i dva čeští reprezentanti Jakub Petružálek a Jan Kovář, kteří se jednou zapsali i mezi střelce.

Ilja Kovalčuk (vlevo) ze Západu a brankář Východu Konstantin Barulin. foto: ČTK

Jediný český účastník KHL Lev Praha nakonec v exhibici zástupce neměl. Útočník Jakub Klepiš i brankář Petri Vehanan se ze zdravotních důvodů z účasti omluvili.

Podle očekávání byl vyprodaný stadion Ondreje Nepely od prvního buly svědkem útočného bezkontaktního hokeje, ve kterém se nikomu nechtělo příliš bránit. Všichni nominovaní se snažili předvést zejména své ofenzivní dovednosti, což se jim dařilo. Prvního gólu se dočkali diváci již ve třetí minutě.

Rozhodující moment přišel na začátku třetí třetiny, kdy si Západ vypracoval pětigólové vedení. Hráči Východu následně mocně finišovali, dlouhé minuty hráli i bez brankáře, ale snížit se jim podařilo jen na rozdíl dvou branek.

"Bylo to fajn, jen škoda, že to tempo bylo tak pomalé. Připadalo mi to stejné jako v pátek při utkání veteránů. Kdyby se hrálo rychleji, bylo by se více na co koukat," uvedl Petružálek v rozhovoru pro Sport1.

Zápasu přihlížel vyprodaný stadion Ondreje Nepely v Bratislavě.

Exhibici si ale užil. I proto, že se mohl potkat s řadou rodinných příslušníků. "Měl jsem patnáct lístků. Je to třetí ročník a konečně se mohli podívat všichni," dodal útočník Kazaně, který byl ale do utkání nominován ještě jako hráč Chabarovsku.

Výběr Západu vyhrál i dovednostní soutěže (4:3), když o vítězi rozhodla až závěrečná štafeta na rychlost, do které zasáhli i oba čeští zástupci.

Jan Kovář krátce po utkání vyprávěl: "Je to něco speciálního. Fanoušci byli úžasní a určitě si zasloužili, aby tady něco podobného bylo. V Bratislavě jsou vždy perfektní," uvedl útočník Magnitogorsku, který často nastupoval s klubovými spoluhráči Zaripovem a Mozjakinem, s nimiž okupuje v KHL první tři místa v kanadském bodování. "Já jsem rád, že hraju s nima. Nepustím se jich,"

V dalších soutěžích potvrdil svoji rychlost někdejší liberecký útočník Milan Bartovič, který momentálně hraje za Slovan Bratislava. Slovenský reprezentant se stal nejrychlejším bruslařem, když jedno kolo objel za 13,48 sekundy.

Nejpřesnějším střelcem se stal Deron Quint, který na zasažení čtyř terčů v rozích branky potřeboval pět střel. Nejtvrdší střelu předvedl obránce Denis Kuljaš, kterému organizátoři naměřili rychlost 161,63 km/h.

Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy v Bratislavě

Západní konference - Východní konference 18:16 (6:5, 6:5, 6:6)

Branky: 15. a 59. Platt, 20. a 49. Komarov, 24. z trest. střílení a 30. Marcel Hossa, 29. a 34. Denisov, 3. Čudinov, 4. Cheechoo, 12. Ozolinš, 11. Afinogenov, 33. Kovalčuk, 38. Gorochov, 43. Prochorkin, 50. Tichonov, 52. Bartovič, 60. Šatan - 23. a 54. Lehterä, 26. a 35. Paršin, 34. a 57. Bochenski, 59. a 60. Mozjakin, 8. Lisin, 9. Žajlauov, 14. Jan Kovář z trest. střílení, 15. Malychin, 18. Petružálek, 27. Milovzorov, 44. Zubarev, 58. Lee (Petružálek).

Západ: Lisutin (30. Janus) - Quint, Ozolinš, Foster, Čudinov, Kiselevič, Gorochov, Denisov - Kovalčuk, Šatan, Cheechoo - Prochorkin, Tichonov, Komarov - Bartovič, Platt, Marcel Hossa - Afinogenov.

Východ: Koskinen (30. Barulin) - Kolcov, Heshka, Lee, Hietanen, Kuljaš, Medveděv, Zubarev - Mozjakin, Zaripov, Bochenski - Malychin, Lisin, Lehterä - Žajlauov, Popov, Petružálek - Milovzorov, Paršin, Jan Kovář.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!