130 let

Ovečkin dává druhý nájezd, Východ vítězí. | foto: internet

Utkání hvězd NHL vyhrál Východ 12:11

Sport
  •   23:41aktualizováno  26. ledna 4:10
PRAHA - 57. NHL All Star Game je již minulostí. Utkání vyhrál domácí Východ 12:11 až díky samostatným nájezdům. I díky dvěma brankám a proměněném nájezdu získal terénní auto a cenu pro hráče zápasu kapitán Montrealu a Východu Alexej Kovaljov. V zápase se trefil také český útočník Milan Hejduk, který nasbíral celkem tři body, dvě asistence si připsal Tomáš Kaberle.

SLEDOVALI JSME ŽIVĚ NA SPORTREPORT.CZ - ZDE!

Myslíte si, že vás nedokáže v hokeji nic překvapit? Zmýlená neplatí. Dnešní 57. NHL All Star Game nabídlo nádhernou, oku lahodící podívanou, jenž vyvrcholila ďábelským prodloužením a samostatnými nájezdy. "Každý chvilku, tahal pilku" - tak by se dal ve stručnosti zhodnotit vývoj zápasu.

SOUHRN PRVNÍ TŘETINY:


První branku vstřelili v mostrealském Bell Centre "hosté" ze Západní konference. A na gólu Tkachuka se podílel také český útočník Milan Hejduk, který v zápase posbíral celkem 3 kanadské body. Stejný kousek předvedli ještě další čtyři hokejisté - Ovečkin, Kovaljov, Thornton a Marleau.

SOUHRN DRUHÉ TŘETINY:


Po úvodní brance Západu měli v zápase navrch po více jak 25 minut domácí, kteří vedli ve 23. minutě dokonce 6:2. Západ ovšem velmi rychle srovnal a těsně po začátku poslední třetiny již vedl 9:8. Nutno podotknout, že jeden hezčí gól střídal další a vypíchnout jeden bylo velmi složité - přesto tady jeden takový je - ten ze 22. minuty. Malý štírek Martin St. Louis se po své levé ruce projel za brankou, poté si vyjel před ní, ovšem stylem jako, že jede pryč. Najednou ale jemně posunul puk krátkým švihem z beckhandu na Bäckströma. Gólman Západu se ani nehnul a puk mu projel mezi betony do branky.

SOUHRN TŘETÍ ČÁSTI + NASTAVENÍ:


Utkání, ve kterém nakonec padl druhý nejvyšší počet branek v historii All Star Game, se dostalo až do prodloužení. V něm byl trochu přísně vyloučen Komisarek,
Západ ale přesilovku nevyužil a následně po samostatných nájezdech padl. Zatímco Thomas vychytal dva střelce výběru Todda McLellana, z domácích se trefil nejdříve Kovaljov a po něm také Ovečkin.

SAMOSTATNÉ NÁJEZDY:


Alexej Kovaljov, kapitán místních Canadians, a také šéf Východu následně získal ocenění pro nejlepšího hráče zápasu. Poprvé v historii Utkání hvězd  (vyjma 5 střetnutí, kdy hráli výběry Světa a Severní Ameriky) získal toto ocenění evropský hokejista! Největší hokejová aréna světa se tak otřásala v základech. Montreal toužil při stoletém výročí od založení klubu po tom, aby uspořádal nezapomenutelnou show, a to se mu povedlo.

Například i tím, že zámořští komentátoři v průběhu třetí části komunikovali přímo během hry s brankářem Robertem Luongem, který hájil branku Západu! A jeho postřehy těsně po zákrocích stály občas za to. Fanoušek měl také možnost slyšel jeho komunikaci s obránci. To, že měli sluchátka i všichni 4 trenéři, kteří se průběžně dělili o své postřehy s komentátory a televizními fanoušky, je již tak nějak samozřejmé.

Jestli něco Američané umí udělat, pak show. A 57. NHL All Star Game bylo skutečně povedenou a nezapomenutelnou show.

VÝSLEDEK 57. NHL ALL STAR GAME:
VÝCHOD - ZÁPAD 12:11 po samostatných nájezdech (4:2, 4:6, 3:3 - 0:0)
Branky: 7. Ovečkin (Savard), 10. Staal (Bouwmeester, Kovaljov), 17. Kovaljov (T. Kaberle), 20. Markov (Ovečkin, Savard), 22. St. Louis (T. Kaberle), 23. Parise (St. Louis, Streit), 28. Malkin, 34. Kovaljov, 43. Heatley (Savard), 54. St. Louis (Streit, Bouwmeester), 57. Bouwmeester (Ovečkin), rozhodující nájezd Kovaljov - 2. Tkachuk (Nash, Hejduk), 20. Marleau (Thornton, S. Niedemayer), 24. Souray (Hejduk), 25. Boyle (Doan, Campbell), 29. Nash, 30. Hejduk (Boyle, Nash), 31. Souray (Thornton, Marleau), 37. Iginla (Thornton, Marleau), 41. Doan (Modano, Brown), 43. Toews (Kane, Souray), 56. Kane (Getzlaf).
Střely na branku: 11:11, 21:21, 19:13 - 3:3 = 54:48.
Vyloučení: 1:0.
Diváci: 21.500 diváků (vyprodáno).

SESTAVY:
Východní konference:
Brankáři: Carey Price (Montreal), Henrik Lundqvist (NY Rangers), Tim Thomas (Boston), obránci: Andrej Markov, Mike Komisarek (oba Montreal), Tomáš Kaberle (Toronto), Jay Bouwmeester (Florida), Zdeno Chára (Boston), Mark Streit (NY Islanders), útočníci: Jevgenij Malkin (Pittsburgh), Alexej Kovaljov (Montreal), Jeff Carter (Philadelphia), Dany Heatley (Ottawa), Ilja Kovalčuk (Atlanta), Vincent Lecavalier, Martin St. Louis (oba Tampa Bay), Alexandr Ovečkin (Washington), Zach Parise (New Jersey), Marc Savard (Boston), Eric Staal (Carolina), Thomas Vanek (Buffalo). Hlavní trenér: Claude Julien (Boston). Asistent: Guy Carbonneau (Montreal).

Západní konference: Brankáři: Jean-Sebastien Giguere (Anaheim), Niklas Bäckström (Minnesota), Roberto Luongo (Vancouver), obránci: Scott Niedermayer (Anaheim) Brian Campbell (Chicago), Dan Boyle (San Jose), Sheldon Souray (Edmonton), Shea Weber (Nashville), Stephane Robidas (Dallas), útočníci: Patrick Kane, Jonathan Toews (oba Chicago), Ryan Getzlaf (Anaheim), Milan Hejduk (Colorado), Dustin Brown (Los Angeles), Shane Doan (Phoenix), Jarome Iginla (Calgary), Mike Modano (Dallas), Rick Nash (Columbus), Joe Thornton (San Jose), Keith Tkachuk (St. Louis), Patrick Marleau (San Jose). Hlavní trenér: Todd McLellan (San Jose). Asistent: Mike Babcock (Detroit).

Autoři: Lidovky.cz