Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Útočník Zacha přispěl přihrávkou k výhře New Jersey v Montrealu

Útočník Pavel Zacha (vpravo) přispěl k výhře New Jersey 6:4 na ledě Montrealu. foto: AP/Graham Hughes

Montreal (Kanada) - Útočník Pavel Zacha přispěl přihrávkou v jediném utkání čtvrtečního programu NHL k výhře New Jersey 6:4 na ledě Montrealu. Domácí neodčinili předchozí debakl 1:8 od Bostonu a připsali si šestou porážkou v řadě. Vítězství Devils režíroval Blake Coleman, který vstřelil dvě branky a na další dvě přihrál.
  7:13

Montreal inkasoval v posledních třech zápasech 20 branek a z šesti duelů získal bral pouhé dva body. „Chceme co nejlépe reprezentovat Montreal Canadiens a štve nás, co se děje. Jsem frustrovaný i unavený z porážek. V první řadě musíme zapracovat na obranné hře, až pak můžeme přemýšlet nad střílením čtyř pěti gólů za zápas,“ řekl kouč Claude Julien.

VIDEO: Chytilovi se v NHL dál daří. Přihrávkou pomohl k výhře Rangers nad lídrem soutěže

Hráčům New Jersey vycházela přečíslení, do poloviny utkání po nich vedli třikrát o gól. Z brejku dva na jednoho otevřel skóre Coleman, ze stejné situace upravil Travis Zajac na 2:1. Zacha přihrál z vlastního pásma na útočnou modrou čáru do úniku Milesi Woodovi a ten střelou mezi betony dostal Devils do vedení 3:2. Brněnský rodák má deset bodů (2+8).

Montreal sice i do třetice smazal jednobrankovou ztrátu, ale New Jersey opět rychle odpovědělo. Vedení překlopil na stranu hostů z dorážky Jesper Boqvist a v závěru druhé třetiny ještě zachránil Carey Price domácí od pátého gólu. V dalším přečíslení zastavil puk lapačkou.

Ve 49. minutě přesto z brejku zvýšil Damon Severson a Price vzteky rozmlátil hokejku o břevno. „Víme, jak je dobrý, a není to jeho vina. Je o to o nás, my děláme chyby. Soupeře pouštíme do šancí. Chytí, co by měl, a někdy i to, co nečekáte, že by mohl mít. I tentokrát to ukázal,“ zastal se brankáře útočník Brendan Gallagher, autor prvního gólu.

Montreal už po 16 sekundách snížil díky Artturimu Lehkonenovi a celkem vystřelil 48 střel, ale Blackwooda už nepřekonal. Výhru zpečetil do prázdné branky Coleman. Třemi body se blýskli i Zajac (1+2) a Nikita Gusev, jenž v přečísleních připravil tři góly a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Price v posledních dvou zápasech pustil 11 branek, minule byl dokonce po dvou letech poprvé střídán. „Nelituju ho, protože je to nejlepší gólman na světě. Dostane se z toho. Jen nemůže být nejlepším gólmanem na světě každý zápas,“ řekl obránce New Jersey P.K. Subban o bývalém spoluhráči.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!