Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

V KHL září trio Petružálek, Červenka a Štěpánek

Sport

  11:25
MOSKVA - Čeští hokejisté Jakub Petružálek z Chabarovsku, Roman Červenka z Omsku a Jakub Štěpánek z Petrohradu ovládají statistiky Kontinentální ligy. Petružálek vede produktivitu o dva body před Vadimem Šipačovem z Čerepovce a krajanem i spoluhráčem Petrem Vránou. Červenka vévodí tabulce střelců se čtyřgólovým náskokem před Šipačovem, Vránou a Maximem Pestuškem z Nižněkamsku. Štěpánek je suverénně první v brankářských statistikách.

Zleva: Roman Červenka a Jakub Petružálek. foto: hcamur.ru

Šestadvacetiletý Petružálek nasbíral ve 22 zápasech 27 bodů, s 11 brankami je mezi kanonýry pátý a s 16 asistencemi je druhý mezi nahrávači za Mikelisem Redlihsem z Dinama Riga. Letní posila Amuru z finské Raumy, která bude v tomto týdnu na turnaji Karjala debutovat v české reprezentaci, tvoří spolu s další novou akvizici Chabarovsku z Vítkovic Vránou nejúdernější dvojici soutěže.

Amur Chabarovsk táhne především dvojice Vrána - Petružálek.

Vrána, který je v kanadském bodování třetí, má na kontě 12 gólů a 13 asistencí. Stejnou bilanci má i druhý Šipačov, jenž odehrál o dva zápasy méně než Vrána. Šestý je v produktivitě Červenka, který nasbíral 22 bodů. Nejlepší střelec základní části minulého ročníku KHL dal už 16 branek.

Šestnáctá pozice patří Václavu Nedorostovi ze Lva Poprad, jenž zaznamenal v 21 duelech 18 bodů a s 10 trefami se dělí o sedmou pozici mezi střelci.

Štěpánek kvůli otřesu mozku stihl odchytat jen 11 utkání, ale má v nich úspěšnost zákroků 95,2 procenta a průměr 1,3 obdržené branky na zápas. V úspěšnosti patří druhá pozice Alexeji Muryginovi z Chabarovsku (93,6) a podle průměru pak Vitaliji Kovalovi z Nižného Novgorodu s Kanaďanem Kevinem Lalandem z Dinama Minsk (oba 1,91).

Autoři: ,