130 let
Asistenci si připsal i Ondřej Palát, jeho Tampa Bay ale prohrála.

Asistenci si připsal i Ondřej Palát, jeho Tampa Bay ale prohrála. | foto: ČTK

V NHL asistovali tři Češi. Marleau vyrovnal rekord Gordieho Howea v počtu odehraných zápasů

Sport
  •   7:00
NEW YORK - V sobotním programu NHL bodovali tři čeští hokejisté. Radko Gudas pomohl asistencí k výhře Floridy na ledě Tampy Bay 5:3. V dresu poražených Lightning připravil jednu branku Ondřej Palát. Na jednom gólu se podílel také Tomáš Hertl, jehož nahrávka neodvrátila prohru San Jose v Minnesotě 2:5. Hertlův spoluhráč z druhé formace Sharks Patrick Marleau nastoupil do svého 1767. duelu v NHL a vyrovnal historický rekord Gordieho Howea v počtu odehraných zápasů.

Florida si v utkání s Tampou Bay vytvořila rozhodující dvoubrankový náskok již v první třetině. Na trefy Brandona Montoura a Patrica Hornqvista dokázal po Palátově asistenci rychle odpovědět Brayden Point, náskok dvou gólů ale Floridě osm sekund před první sirénou vrátil Jonathan Huberdeau. 

Vrána ozdobil v NHL debut za Detroit vítězným gólem. Skóroval i Voráček

V 37. minutě zvýšila Florida vedení na 4:1, Tampa se ale díky dvěma brankám dokázala vrátit zpět do zápasu. Uklidňující pátý gól Panthers vstřelil v závěru zápasu do odkryté branky Anthony Duclair. Asistenci u jeho trefy si připsal český bek Gudas.

Skóre zápasu v Minnesotě otevřel v 13. minutě za přispění Hertlovy asistence Brent Burns. Hráči Wild však vývoj duelu rychle otočili na svou stranu. V rozmezí 72 sekund třikrát překonali Martina Jonese v brance Sharks a v 16. minutě vedli 3:1. Ve druhé části přidali Wild další dva góly a v brance San Jose nahradil Jonese Josef Kořenář. Český brankář za 20 minut neinkasoval, ale prohru 2:5 již odvrátit nedokázal.

Autor: ČTK