130 let
Milan Gulaš v souboji s Emilem Sylvegardem.

Milan Gulaš v souboji s Emilem Sylvegardem. | foto: Reuters

V nominaci hokejistů na Channel One Cup je nováček Flek, nechybí Gulaš či Birner

Sport
  •   13:42
Praha - Útočník Jakub Flek z Karlových Varů je jediným nováčkem v nominaci českých hokejistů na Channel One Cup v Plzni a Moskvě. Polovina hráčů z osmadvacetičlenné nominace se podílela na triumfu na listopadovém turnaji Karjala v Leksandu a Helsinkách. Mezi dalšími nechybí suverénně nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec extraligy Milan Gulaš z Plzně, který reprezentoval naposledy na letošním mistrovství světa v Bratislavě.

Poprvé od loňského dubna se v národním týmu objeví obránce Ondřej Vitásek z Chabarovsku a útočník Michal Birner z Liberce. Tomáš Hyka z Čeljabinsku byl na loňském mistrovství světa v Dánsku. Vrací se také další útočník Jiří Sekáč z CSKA Moskva, jenž byl v závěrečné přípravě na letošní MS, kde ale nakonec z rodinných důvodů chyběl.

Na minulém turnaji byli brankáři Marek Langhamer, Roman Will, obránci Jakub Jeřábek, Jakub Krejčík, Michal Moravčík, Filip Pyrochta, Andrej Šustr a útočníci Tomáš Filippi, Dmitrij Jaškin, Andrej Nestrašil, Lukáš Sedlák i bratské trio Hynek, Radim a Tomáš Zohornové.

„Měli jsme připravených osm pětek a vybrali jsme z toho tuto sestavu. S Milanem Gulašem je dohoda, že sehraje jen zápas v Plzni a celého turnaje se zúčastní až (v únoru) ve Švédsku,“ řekl na tiskové konferenci v Praze trenér Miloš Říha. „Někteří hráči se připojí až ve středu, protože mají klubové povinnosti v KHL. Michal Řepík, Roman Červenka nebo Michal Bulíř mají zdravotní potíže. Jinak ale chtějí všichni hráči reprezentovat, což je pozitivní,“ uvedl kouč.

Český tým se sejde příští týden v pondělí v Plzni, kde ve čtvrtek vstoupí do druhého dílu série Euro Hockey Tour zápasem proti Finsku. Po přesunu do Moskvy bude hrát v sobotu proti domácímu Rusku a v neděli nastoupí proti Švédsku.

„Chceme navázat na minulý turnaj i proto, že hrajeme první zápas doma, a hrát stejný hokej. Budeme se posouvat v přípravě dál směrem k vrcholu sezony,“ řekl Říha směrem ke květnovému mistrovství světa ve Švýcarsku. 

Autor: ČTK