Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Plzeň sází na zkušenosti, Brno už není pod tlakem

Sport

  14:38
PRAHA - V pondělí startuje druhé semifinále hokejové extraligy. Do Plzně zavítá Brno. Formy a postupové šance obou týmů hodnotí bývalý hráč Martin Hosták a server Lidovky.cz.

Plzeň. foto: ČTK

Anketa

Kdo postoupí do finále extraligy?

Plzeň 51
Brno 93

M. Hosták: Plzeň hrála dobře už v základní části. Mají nesmírně zkušené hráče, kteří nepanikaří, když se nedaří. Navíc budou povzbuzení úspěšným sedmým zápasem se Zlínem. Je otázka, jestli jim série nesebrala moc sil, ale myslím si, že jsou dobře připravení.

Kometa by mohla mít výhodu, že nemá za sebou tak náročný program. Hladce postoupila z předkola a ani se Spartou neodehrála tolik utkání. Navíc už není pod tak nepříjemným tlakem od svých fanoušků. Brňané se nebojí hrát, teď už nemají co zkazit.
Lidovky.cz: Série to bude nesmírně vyrovnaná. Kometa potvrdila formu ve čtvrtfinále s Holešovickými, které bez větších potíží přehrála. Naopak Plzeň kvalitu prokazuje dlouhodobě a zkušenosti jsou na její straně. Šance na postup jsou 60-40 pro Západočechy.

Uhlídá Kometa Martina Straku?

Martin Straka.

M. Hosták: Pokud bude hrát i Tomáš Vlasák, pozornost se rozmělní na dvě či tři formace a bude to pro Brno daleko těžší. Už to nebude jenom o tom, jestli pohlídají Straku...
Lidovky.cz: Martin Straka není vyložené koncový hráč, tudíž může z osobní obrany udělat velkou výhodu pro své spoluhráče. Navíc souboje jeden na jednoho jsou jeho velkou zbraní.

Věkový průměr obrany Plzně je přes 30

M. Hosták: Plzeň skládala obranu cíleně s ohledem na play off, kde zkušenosti hrají větší roli něž nějaká rychlost. Kluci nejsou sice tak dynamičtí, ale nahradí to lepším čtením hry. Jako negativum bych to neviděl. Brno má ovšem několik útočníků, kteří umí nabrat slušnou rychlost.
Lidovky.cz: V defenzivě Plzně je několik mistrů světa i vítěz Stanley Cupu. I když obránci mají pokročilý věk, jejich zkušenosti jsou k nezaplacení.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!