Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

V úterý se Spartou Boleslav porazil, nyní ji přišel Holaň trénovat

Sport

  9:24
PRAHA/MLADÁ BOLESLAV - Hokejový trenér Miloš Holaň zůstal bez práce jen jeden den. Poté, co byl v úterý v noci odvolán ze střídačky pražské Sparty, převzal dnes extraligovou Mladou Boleslav. Ve funkci nahradí Jana Tlačila, který ve středočeském klubu skončil ve stejný den, shodou okolností po zápase se Spartou. Holaňův příchod potvrdil klub na svých oficiálních internetových stránkách.

Vítkovice - Sparta (Miloš Holaň). foto: ČTK

Kdo bude jeho asistentem, ještě není jasné. Dnešní trénink s ním povede sportovní manažer Milan Hnilička, Holaň se však již dříve vyjádřil, že by rád opět spolupracoval s Davidem Volkem, s kterým vedl i Spartu.

Bývalý vynikající obránce byl hlavním kandidátem na post hlavního mladoboleslavského trenéra. Ve středu odpoledne sice ještě tvrdil, že jsou to jen spekulace a se zástupci Mladé Boleslavi nejedná, později se však na spolupráci domluvil.

Rychlá změna angažmá pro něj ale prý problém nebude. "Mám obrovskou chuť někde pracovat. Jsem v produktivním věku, nechci sedět doma na zadku a dívat se do stropu. Jsem fanatik do hokeje, trenérská práce mě naplňuje a věřím, že nějaké angažmá znovu dostanu. Bylo by to rychlé, ale je to můj život a patří to k tomu," řekl devětatřicetiletý Holaň ve středu.

Mladá Boleslav je aktuálně dvanáctá v tabulce, na poslední Kladno má náskok šest bodů. V posledních devíti zápasech však získala jen šest bodů a již přes 210 minut čeká na vstřelený gól ze hry. Třikrát za sebou prohrála "s nulou".

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!