Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Vary doma zvítězily i podruhé

Sport

  22:26
KARLOVY VARY - Hokejisté Karlových Varů využili i v dnešním semifinálovém utkání play off extraligy výhodu domácího prostředí, porazili České Budějovice 5:4 a srovnali tak stav série na 2:2. Energie rozhodla o své výhře v druhé třetině, kdy se prosadila čtyřikrát. Hosté však dokázali v třetí třetině z duelu udělat drama a třemi góly snížili na konečných 4:5.

Ve Varech se opět tvrdě bojovalo. foto: ČTK

Důležitým faktorem zápasu bylo i využívání přesilových her, Karlovy Vary v nich daly tři branky. Hosté se v druhém zápase na západě Čech museli obejít bez trojice Vydarený, Hudec, Květoň, kterou na led nepustily zdravotní potíže. Do útoku se tak posunul i obránce Novák. Zajímavější změna však nastala v brankovišti Mountfieldu, kam se poprvé v play off postavil od začátku Chábera. Turkův náhradník však mohl být noční můrou domácích. Pokud totiž nastoupil od začátku, České Budějovice s Karlovými Vary nikdy v normální hrací době neprohrály. Dnes se mu ale nedařilo.

Další vzájemný zápas těchto soupeřů se uskuteční v pátek na jihu Čech.

Výsledek:
Energie Karlovy Vary - Mountfield České Budějovice 5:4 (1:1, 4:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 12. Grof (Řezníček), 29. Grof (Řezníček), 35. Řezníček, 36. Bílek, 37. Zucker (Pech) - 8. Gřegořek (Kůrka), 46. Toman (Kůrka), 47. Frolo (Brabenec), 55. Brabenec (Toman). Rozhodčí: Homola, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:11. Využití: 3:1. Diváci: 4800 (vyprodáno).

Stav série: 2:2.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!