Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vaše morálka je na blití, křičel trenér na juniory. U týmu skončil

Sport

  22:26
KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ/PRAHA - Byl to drsný proslov ke svým svěřencům. "Jste ho*na a chováte se jako mistři světa," křičel na hráče trenér prvoligových juniorů Michal Jäger z Klášterce nad Ohří. Mladíci celý incident natočili a zveřejnili na internetu. Kouč poté rezignoval.

Michal Jäger promlouvá ke svým hráčům. foto: YouTube.com

"To, co se tady za posledních čtrnáct dní děje, přerůstá všechny meze. Bohužel všechny meze i slušného chování. Neskutečným způsobem nás (realizační tým - pozn. red.) s*re, co tady předvádíte, proto jsme se rozhodli pro tuto diskuzi," začal Jäger proslov k týmu.

Anketa

Je takové chování trenéra u mládeže (cca 18 let) přípustné?

Ano 2719
Ne 218

"Vaše morálka a disciplína je na bodu 0, a je to na blití. Drtivý většiny z vás. Co si myslíte, že jste? Mistři světa? Kdybyste byli mistři světa, tak jste ve dvacítce v nároďáku a bojujete o triko v extralize. Všichni jste ho*na. Myslíte si, že jste nadlidi," pokračoval k hráčům z druhé nejvyšší juniorské soutěže. "Začne to tím, že se (jméno hokejisty) ožere před zápasem. A to o tom chlastu není jen u něj. Drtivá většina z vás nebere zřetel na to, že je o víkendu utkání. Chodíte chlemtat celý víkend." A v podobném duchu pokračuje celé video.

Jäger se poté, co jeho syn zveřejnil na internetu, rozhodl rezignovat a opustil post hlavního trenéra juniorů i A týmu. Vedení klubu se proti jeho chování rázně ohradilo. "Vystupování trenéra mužstva juniorů HC Klášterec nad Ohří je v přímém rozporu se základními principy práce s mládeží. Trenér ve svém vystoupení přímo uráží osobnost a důstojnost hráčů," stojí v prohlášení předsedy klubu Vladimíra Dvořáka.

Procházel se i nahý po náměstí

Šéf hokejistů Klášterce zároveň zkritizoval i chování některých hráčů. "Výkonný výbor uznává věcné argumenty trenéra a jeho výtky vůči hráčům mužstva juniorů, které byly z jeho strany ve videu vysloveny a uvědomuje si situaci v mužstvu, úroveň chování některých hráčů a jejich přístup k tréninku i zápasům a bude k tomuto přijímat interní opatření," dodal Dvořák.

"Průůůůů*er," reagoval na sociální síti Facebook syn kouče Michal Jäger ml. poté, co video zveřejnily zpravodajské weby. Později se otci údajně i omluvil. "Jak jsme mohli vědět, že se to takhle zvrtne..." doplnil.

Trenér Jäger se "proslavil" i loni, kdy jeho tým mužů triumfoval ve 2. lize Západ. Postupovou noc oslavil procházkou zcela nahý po náměstí. "Přemýšlel jsem, jestli kluky motivovat k postupu do baráže nějakým sudem nebo striptérkou do kabiny, ale to mi nepřišlo originální. A tak mě napadlo tohle," culil se tehdy Jäger. "Lidí na náměstí přišlo mraky, naštěstí byla tma. Jsem hasič, tak jsem si vzal helmu a ještě před sebou tlačil nákupní vozík," líčil ochraptělý trenér.

Záznam ze šatny (obsahuje vulgarity)

Podobnou kauzu před více než třemi lety řešila i extraligová Slavia. Televize Nova tehdy ve svém dokumentárním pořadu sledovala její přípravku, ve která hrály sedmileté děti. "Ty seš tak hrozně hloupej," zvyšoval trenér Jiří Čumpelík na malé caparty hlas. Právě tato slova ho stála další kariéru v pražském klubu. "Křičet můžete na třinácti nebo čtrnáctileté kluky, ale tohle bylo přehnané. Vždyť to byly malinký děti a ani neuměly pořádně bruslit. Tohle je pro nás nepřípustné," pravil šéf klubu Vladimír Růžička.