130 let

Jaromír Jágr se po více než devíti měsících vrátil 16. prosince 2020 do sestavy kladenských Rytířů. Nastoupil v první lize proti hokejistům Jihlavy. | foto: ČTK

Ve čtvrtém útoku s jednou asistencí. Jágr se vrátil po devíti měsících a podílel se na divoké výhře Kladna

Sport
  •   20:38aktualizováno  21:02
Kladno - Hvězdný hokejový útočník Jaromír Jágr se po více než devíti měsících vrátil do sestavy Kladna a pomohl Rytířům k výhře v první lize nad Jihlavou 7:5. Osmačtyřicetiletá legenda nastupovala ve čtvrtém útoku společně s Matyášem Filipem a Tomášem Gumanem, hrála i přesilové hry. Na porážce vedoucího týmu soutěže se Jágr, který strávil na ledě 13:43 minuty, podílel asistencí u Filipova gólu.

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL nastoupil na led poprvé v čase 1:35, kdy už Jihlava vedla 1:0. Klíčovým momentem utkání byl obrat domácích z 1:3 na 6:3, na němž se Jágr podílel nahrávkou na gól dvacetiletého Filipa, jenž ve 44. minutě upravoval skóre na 4:3. Olympijský vítěz, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru byl na ledě i při přesilovkové brance Zacharyho Frye ve 48. minutě.

Jaromír Jágr (vpravo) se po více než devíti měsících vrátil 16. prosince 2020...
Jaromír Jágr se po více než devíti měsících vrátil 16. prosince 2020 do sestavy...

Před dnešním duelem hrál Jágr soutěžní zápas naposledy 6. března v Litvínově, po kterém Kladno sestoupilo z extraligy. Následně několikrát uvedl, že neplánuje ukončit aktivní kariéru a chce se pokusit pomoct mateřskému klubu k návratu mezi elitu.

V létě měl však Jágr zdravotní problémy, které mu narušily přípravu. V současnosti už s týmem trénuje, jeho první start urychlila marodka Středočechů.

Kladno se v neúplné tabulce posunulo na druhé místo pět bodů za Jihlavu, odehrálo však o dva zápasy méně. Rytíři vyhráli sedm z posledních osmi utkání.

Autor: ČTK