Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Velký návrat. Historicky nejproduktivnější hráč Sparty Hlinka se vrací do sestavy

Sport

  18:00
PRAHA - Historický nejproduktivnější hráč hokejové Sparty Jaroslav Hlinka se vrátí do sestavy týmu ve středečním extraligovém utkání proti Třinci. Dvaačtyřicetiletý mistr světa z roku 2001 už měsíc s prvním mužstvem Sparty trénoval a nastupoval za druholigové Vrchlabí, s kterým se pražský klub dohodl na konci ledna na jeho případných střídavých startech.

Jaroslav Hlinka se představí na ledě ve středu proti Třinci. foto: ČTK/AP

Hlinka se podle webu Sparty dnes domluvil s koučem Uwem Kruppem, že se zařadí do sestavy. „Udělám všechno pro to, abych své Spartě a klukům v kabině v této situaci pomohl, jak nejlépe budu umět,“ uvedl Hlinka.

Sparta se bude ve středu snažit upevnit svou pozici v první desítce pro play off. Na desátém místě má náskok pouhých tří bodů před jedenáctým Litvínovem. Pražanům zbývá do konce základní části pět utkání a Litvínovu jen čtyři.

„Ať už na ledě, nebo v kabině, udělám všechno pro to, aby se nám podařilo sezonu zachránit a skončili jsme na nejvyšším možném místě,“ řekl Hlinka, který dres Sparty přestal oblékat po minulé sezoně, kdy mu skončila smlouva.

„Věříme, že nám Jarda pomůže v závěrečné fázi sezony. S mužstvem každý den trénuje a snaží se co nejvíce přispět svými zkušenostmi,“ uvedl sportovní manažer Sparty Michal Broš.

Hlinka získal se Spartou čtyřikrát mistrovský titul v letech 2000, 2002, 2006 a 2007. V extralize sehrál 838 zápasů a nasbíral 723 bodů za 247 branek a 476 asistencí. 

S výjimkou krátkého působení v sezoně 2011/12, kdy sehrál 13 utkání za Plzeň s bilancí 4+4, to bylo výhradně v dresu Sparty.

Bývalý hráč Klotenu, Kazaně, Colorada a Linköpingu za Vrchlabí začal nastupovat v polovině ledna a v osmi duelech v třetí nejvyšší soutěži zaznamenal sedm bodů za gól a šest přihrávek.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!