Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: 'Basebalista' Hamrlík. Málem urazil hlavu gólmanovi a dal gól

Sport

  18:58
PRAHA/MONTREAL - Český obránce ve službách Montrealu v posledním duelu - kanadském derby s Ottawou (4:1) opět ukázal v jaké ohromné pohodě se v poslední době nachází. V 57. minutě založil a sám zakončil krásnou gólovou akci, díky které rozšířil svou bodovou bilanci v posledních čtyřech duelech na 2 góly a 4 asistence.

Hamrlíkova paráda. foto: www.youtube.com

V šestatřiceti letech je pilířem řad nejslavnějšího klubu světa. Při zranění Rusa Andreje Markova je nejvytěžovanějším bekem klubu, který bojuje o špici ve Východní konferenci. V šestadvaceti zápasech letos si připsal již 15 bodů (3+12), v kolonce účasti na ledě u něj svítí číslo +9.

Poslední parádní představení ve svém podání předvedl v kanadském derby s Ottawou. V 56. minutě odstoupila pro zranění za stavu 3:1 pro Montreal hostující jednička Pascal Leclaire. Do branky musel vychladnutý Brian Elliot. A hned ze druhé střely inkasoval.

GÓL ROMANA HAMRLÍKA DO SÍTĚ OTTAWY:

To Hamrlík založil akci, kdy s kotoučem na holi v klidu projel celým kluzištěm a nahrál jej v útočném pásmu mezi kruhy volnému Ellerovi, který černou gumu poslal z první na Giontu. Kapitán "Habs" z voleje vypálil. Elliot kotouč zkrotil, ten se od jeho ramene odrazil nad něj. Následně mu spadl na helmu. Kanadský gólman instiktivně uhnul a udělal dobře..

Nad jeho hlavou prosvištěla čepel Hamrlíkovy hole, která elegantně basebalovým způsobem doklepla puk do sítě. Sudí po krátké konzultaci gól správně uznali a Montreal mohl dohrát zápas s klidem až do konce. Spolufavorit soutěže na zisk Stanley Cupu si připsal třetí vítězství v řadě. Opět s výrazným přispěním české enklávy...