Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Chicago neproměnilo mečbol, zářil kritizovaný hrdina Luongo

Sport

  8:23
CHICAGO - Hokejisté Chicaga nevyužili v druhém kole play off NHL první postupový mečbol, když na domácím ledě podlehli Vancouveru 1:4 a vedou v sérii už jen 3:2 na zápasy. Canucks nasměroval k druhému vítězství obránce Kevin Bieksa, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál. Druhou hvězdou zápasu byl vyhlášen brankář Roberto Luongo, který zlikvidoval 29 z 30 střel.

Chicago - Vancouver (Luongo skončil mimo svou branku, puk ale má). foto: Reuters

"Roberto už v NHL chytá nějakou chvíli a má zkušenosti s těmito zápasy o všechno. Dnes byl na zápas skvěle připraven, chytal parádně. A i my jsme před ním odvedli mnohem lepší práci," prohlásil obránce Shane O'Brien. Vancouver měl výborný vstup do utkání.

CHICAGO  - VANCOUVER 1:4 (STAV SÉRIE 3:2):

Už po 59 sekundách hry totiž otevřel skóre další zadák Christian Ehrhoff, v 15. minutě přidal druhou branku Bieksa. Stejný hráč v polovině druhé třetiny zvýšil na 3:0, domácí se prosadili teprve v 53. minutě, kdy Luonga prostřelil Jonathan Toews. Poslední slovo ale měli hosté, 45 sekund před závěrečnou sirénou pečetil vítězství trefou do prázdné branky Alex Burrows.

Jedním z hlavních faktorů úspěchu Canucks byla jejich zlepšená hra v oslabení. Zatímco v posledních dvou zápasech inkasovali šest gólů ze čtrnácti přesilovek Chicaga, tentokrát ani v jednom ze čtyřech oslabení nekapitulovali. Vítězství však zaplatili krví. Obránce Sami Salo v první třetině schytal ránu pukem a byl převezen do nemocnice na další vyšetření.

Chicago - Vancouver (zklamaný Duncan Keith).

Jeho spoluhráč O'Brien utrpěl tržnou ránu nad okem, kam ho hokejkou zasáhl Dustin Byfuglien. O'Brien krvácel celou cestu z ledu na střídačku, po ošetření se ale vrátil zpět do hry. "Mám asi šest stehů," uvedl O'Brien.

NOČNÍ VÝSLEDEK NHL

Západní konference - 5. zápas:

Chicago - Vancouver 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky: 53. Toews - 15. a 34. Bieksa, 1. Ehrhoff, 60. Burrows. Střely na branku: 30:24. Diváci: 22.192. Stav série: 3:2.

"Doktoři odvedli skvělou práci. I když myslím, že ze mě byli trochu na větvi. Říkal jsem jim, ať to spraví co nejrychleji, že nechci zmeškat střídání. A náš lékař mi povídá, ať se uklidním a dal mi na to nějaké lepidlo. O přestávce mi to pak zašili a teď už nic necítím," dodal O'Brien.

Šestý zápas se hraje v úterý ve Vancouveru, kde Canucks zatím s Chicagem dvakrát neuspěli. "Dnes jsme měli jediný úkol a to udržet se ve hře. Celý tým pro to udělal maximum a povedlo se. Teď se vracíme domů a doufáme, že nám naši fanoušci pomohou k tomu, abychom si vynutili sedmý zápas. V něm se pak může stát cokoliv," dodal O'Brien.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...