Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Dal gól, ale neradoval se. Finský sniper rozhodl vlastňákem o prohře svého týmu

Sport

  10:00aktualizováno  13:16
EDMONTON - Je nováčkem v NHL, přesto víc gólů než on v této sezoně vstřelili jen Sidney Crosby a David Pastrňák. K sedmnácti zásahům však útočník Winnipegu přidal v sobotním duelu v Edmontonu další, který si však za rámeček nedá. Při pokusu uklidit do bezpečí puk si jej poslal do vlastní brány, a rozhodl tak o výhře Oilers 3:2.

Patrik Laine se v zápase v Edmontonu místo do branky soupeře trefil do té své. foto: Reuters

Flyers prodloužili vítěznou sérii v NHL na devět zápasů

Dvojka letošního draftu se devět minut před koncem třetí třetiny vracela do vlastního pásma, aby pomohla obráncům po útoku dvojice Connor McDavid - Mark Letestu.

Letestu vypálil z pravého křídla, gólman Winnipegu Connor Hellebuyck vykopl puk na opačnou stranu, kam přijížděl osmnáctiletý mladík. Ve snazu odklidit puk do bezpečí však z první trefil odkrytou branku a rozjásal tak domácí hráče i diváky.

Patrik Laine sice Cama Talbota nepřekonal, i tak se Finové radovali čtyřikrát.
Hráči Winnipeg Jets' Nikolaj Ehlers (27) a Patrik Laine (29) slaví Lainův gól...

„Myslím, že každý viděl, co se stalo. To je můj komentář. Byl jsem ve špatné pozici. Zkrátka nešťastný gól,“ smutnil Laine, kterého se hned po gólu pokoušel na střídačce utěšit kapitán Jets Blake Wheeler.

„Je mu teprve 18 let, cítí se hrozně. Tyhle věci se stávají, já už to zažil mnohokrát,“ uvedl Wheeler.

I Letestu, jemuž byl vítězný gól připsán, s Lainem soucítil. „Nemůžete si z toho dělat srandu, protože karma je mrcha,“ bál se útočník Edmontonu nepřízně osudu.

Autoři: ,

byt 2+kk v Plzni - Bory
byt 2+kk v Plzni - Bory

Zikmunda Wintra, Plzeň - Jižní Předměstí
2 978 000 Kč