Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Další kulišárna Omarka, gólmana ale uměním neučaroval

Sport

  12:30
PRAHA/EDMONTON - Jmenuje se Linus Omark a většina hokejových fanoušků si jej pamatuje jako toho, který neuvěřitelným dloubáčkem zesměšnil před dvěma lety v dresu Švédska gólmana Švýcarů v přípravě před MS. Nyní si třiadvacetiletý šikula v dresu Edmontonu udělal dobrý den i z gólmana Pekka Rinneho v dresu Nashvillu. Výsledkem byl druhý vítězný gól v nájezdech v zámořské kariéře.

Další kulišárna šikuly Omarka. foto: Reuters

Linus Omark. Fanoušky týmů, za které hraje zbožňován, soupeři nenáviděn. Tenhle švédský šikula dokáže zesměšnit gólmana soupeře i protihráče s chladným pohledem pistolníka z Divokého západu.

Naposledy se musel před kouzly třiadvacetiletého křídla Edmontonu gólman Nashvillu Pekka Rinne. V duelu mezi oběma celky došlo za stavu 1:1 až penaltové loterii, ve které potřebovali hlavně uspět hosté. Ti narozdíl od mladého týmu Olejářů bojují stále ještě o play off a v našlapané Západní konferenci potřebují každý bod.

OMARK PROTI RINNEMU

Jenže ve čtvrté sérii se postavil k nájezdu Omark a Rexall Place začalo bouřit. Oprávněně. Švédský nováček NHL si vychutnal svou oblíbenou parádou finského gólmana soupeře a rozhodl o výhře svého celku 2:1. Rinneho ale jeho šikovnost příliš neokouzlila.

"Najížděl hodně rychle a pak se jakoby vrací, ale nevidím v tom nic speciálního," tvrdil po zápase. Na ledě to ale vypadalo trochu jinak, Rinne se ihned poté, co mu kotouč pomalu proklouzal pod pravou bruslí do branky, pořádně vztekal. "Čekal jsem, že vystřelí nahoru," vysvětloval a nepřímo tak potvrdil, že jej Omark nachytal.

Uklidnit jej může fakt, že nebyl prvním ani posledním brankářem, ze kterého si třiadvacetiletý Švéd udělal dobrý den. Kdo bude další na řadě?

OMARKŮV DLOUBÁČEK PROTI ŠVÝCARSKU

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč