Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Další lakrosová paráda z NHL. Forsberg navázal na Svečnikova a netradičně skóroval

Filip Forsberg slaví svou branku s kapitánem Predators Romanem Josim. foto: ČTK

Další, už třetí parádní kousek z lakrosové či florbalové školy byl k vidění v NHL. V nočním duelu Nashvillu s Edmontonem se blýskl parádičkou švédský šikula v barvách Predators Filip Forsberg. Navázal tak na dva netradiční góly ruského mladíka Svečnikova.
  17:10

V utkání mezi Edmontonem a Nashvillem se do vedení dostali domácí Oilers, když se v desáté minutě trefil Nugent-Hopkins. O necelé dvě minuty později bylo však srovnáno. Predators vyrovnali stav utkání velmi neortodoxním způsobem.

Parádička, která se jen tak nevidí. Švédský šikula Filip Forsberg se neostýchal a předvedl fintu, jakou NHL spatřilo v této sezoně už dvakrát. V obou případech u toho však byl ruský megatalent z Caroliny Andrej Svečnikov. Tentokrát se lakrosovým způsobem pokusil o zakončení Forsberg a Nashville mohl slavit.

Moc nechybělo a netradiční finta, které se přezdívá Michigan, Forsbergovi nevyšla. Puk se totiž odrazil od boku brankáře Smitha. Ten už kotouč nestihl zastavit a Švéd tak mohl slavit.

„Za každý gól ve stylu lakrosu v NHL musí naši hráči vstřelit gól v hokejovém stylu. Jen to je fér,“ napsal na svůj twitterový účet NLL.

Famózní trefa švédského snajpra sice na body nestačila, ale diváci v Rogers Place se dozajista bavili. Edmonton nakonec utkání dotáhl do vítězné konce a před domácím publikem zvítězil 4:2.

Autor: