Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Další nešetrný zákrok Kosticyna. Po skončení třízápasového trestu si tentokrát vyšlápl na Musila

Utkání 46. kola hokejové extraligy: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec, 19. února 2021 v Pardubicích. Zleva Miloš Roman z Třince a Andrej Kosticyn z Pardubic. foto: ČTK

Pardubice - Necelé tři týdny uplynuly od nešetrného zákroku běloruského útočníka ve službách Pardubic Andreje Kosticyna na Adama Rutara z Olomouce, za který vyfasoval od disciplinární komise distanc na tři zápasy. Bývalý hráč Montrealu či Nashvillu předvedl velmi obdobný zákrok v pátečním 46. kole hokejové extraligy na Davida Musila z Třince.
  16:04

Když byl Andrej Kosticyn vyloučen na pět minut a do konce utkání sudími Vladimírem Pešinou a Romanem Svobodou v závěru utkání 42.kola proti Olomouci za faul na Adama Rutara, valila se na běloruského útočníka velká kritika.

Za úder do oblasti hlavy a krku byl šestatřicetiletý řízný útočník předvolán před disciplinární komisi, od předsedy Viktora Ujčíka Kosticyn vyfasoval původně trest na sedm utkání, po zpětném přezkoumání se snížil na tři.

„Ze záběrů pořízených ze systému brankového videorozhodčího a panoramatické kamery umístěné na protilehlé straně hlediště než kamery vysílatelů je nicméně podle jednomyslného názoru komise zřejmé, že při zákroku nedošlo k přímému zásahu hlavy ani krku protihráče. Zranění, které utrpěl, bylo způsobeno jeho vlastní holí, nad kterou ztratil kontrolu potom, co ho hráč ramenem zasáhl do pravé ruky, v níž hůl držel,“ uvedli ke zmírnění trestu zástupci disciplinárním komise v tiskové zprávě.

Andrej Kosticyn.

Kosticyn se ale zjevně nepoučil a pokračuje ve své tvrdé hře na hranici pravidel.

V pátečním utkání proti Třinci velmi obdobně trefil obránce Adama Musila, za úder do oblasti hlavy a krku dostal běloruský útočník osobní trest na dvě plus deset minut a dá se očekávat, že bude znovu předvolán před disciplinární komisi.

Účastník devíti mistrovství světa má za sebou 398 utkání v NHL, v kterých nasbíral 222 bodů (103+119). V play off přidal v 49 duelech 14 gólů a devět přihrávek. V KHL hrál také za Čeljabinsk, Nižnij Novgorod, Soči, Kunlun Red Star a Dinamo Minsk. V Pardubicích si během měsíčního působení Kosticyn připsal za sedm utkání šest bodů za jednu branku a pět asistencí.

Přihlédne disciplinární komise při případném předvolání na skutečnost, že je Kosticyn už podruhé předvolaný za surový zákrok?

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...