Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Detroit bojuje, odvrátil druhý mečbol San José

Sport

  10:01
NEW YORK/PRAHA - Hokejisté Detroitu odvrátili v 2. kole play off NHL druhý mečbol San Jose, když zvítězili na ledě soupeře 4:3 a snížili stav série už na 2:3. Žraloci přitom v utkání vedli 2:0 a 3:1, Rudým Křídlům se ale v poslední třetině podařilo třemi góly skóre otočit. Na 3:1 pro San Jose zvyšoval v 54. sekundě třetí třetiny Logan Couture a zdálo se, že už si domácí vítězství a postup do dalšího kola nenechají ujít.

San José - Detroit (radost hostí). foto: Reuters

Hned ve 44. minutě ale snížil Jonathan Ericsson a o necelé dvě minuty později vyrovnal Daniel Cleary. O vítězství Detroitu, z jehož sestavy kvůli nevýrazným výkonům vypadl český útočník Jiří Hudler, pak rozhodl šest minut před koncem Tomas Holmström. Výhra Detroitu je o to pozoruhodnější, že v třetí třetině Red Wings vystřelili jen šestkrát na branku a celkově prohráli na střely 22:42. V brance však měli Jimmyho Howarda, který si připsal 39 zákroků a byl vyhlášen třetí hvězdou večera.

"Když jsme na začátku třetí třetiny dostali gól na 3:1, říkal jsem si, že už další puk prostě pustit nesmím. Kdybychom dostali ještě jeden gól, bylo by po zápase a my bychom měli po sezoně," konstatoval Howard. "Bylo to s námi nahnuté, ale zase jsme ukázali, jaký má tohle mužstvo charakter a vnitřní sílu," dodal gólman Detroitu, který jen v jediném z pěti zápasů v sérii čelil méně než 37 střelám.

SAN JOSÉ 3:4 DETROIT

Spoluhráči po zápase pěli na jeho osobu samou chválu. "Myslím, že Howie nám ten zápas dneska vyhrál. Soupeř měl spoustu dobrých šancí, ale on většinu vychytal. V celém play off chytá skvěle," vyjádřil se například autor vyrovnávací branky Danny Cleary. Žraloci v prvních čtyřiceti minutách dominovali a po třetím gólu v první minutě třetí třetiny by si na vítězství Detroitu vsadil málokdo. "Jenže my se nikdy nevzdáváme," ujistil po utkání kapitán Red Wings Nicklas Lidström.

NOČNÍ VÝSLEDKY

Západní konference - 5. zápas:
San Jose - Detroit 3:4 (1:0, 1:1, 1:3)
Branky: 18. Setoguchi, 36. Pavelski, 41. Couture - 37. Kronwall, 44. Ericsson, 46. Cleary, 54. Holmström. Střely na branku: 42:22. Diváci: 17.562. Stav série: 3:2.

"Dál jsme bojovali a snažili se dostat puk do jejich sítě. Věděli jsme, že dneska prostě musíme vyhrát, a tak jsme se o to porvali," dodal Lidström. V kabině San Jose zavládlo po zápase velké zklamání. "Kdybychom přestali hrát a začali jen bránit dvoubrankový náskok, řeknu, že jsme si zápas prohráli sami a že jsme soupeři umožnili vrátit se do utkání. Jenže to nebyl dnešní případ. Vždyť jsme jim v třetí třetině dovolili jen šest střel. Bohužel, tři z nich skončily v brance," shrnul utkání trenér Todd McLellan.

Šestý zápas se hraje v úterý v Detroitu a domácí hokejisté budou potřetí odvracet hrozbu vyřazení. "Určitě podáme lepší výkon než dnes," ujistil trenér Red Wings Mike Babcock.

Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...