130 let

Jakub Vrána (číslo 13) prostřeluje gólmana NJ Devils Coryho Schneidera (35). | foto: ČTK/AP

VIDEO: Druhá šance. Chytne se konečně český ostrostřelec po boku Ovečkina?

Sport
  •   16:15
PRAHA - Potvrdil, že má v sobě zakódovaný střelecký instinkt. Talentovaný hokejista Jakub Vrána dostal druhou šanci v nabitém Washingtonu a nezklamal. V prvním zápase po příchodu z farmy byl na ledě u vítězného gólu ve slavné Madison Square Garden, teď ho sám dokonce vstřelil. Před vlastními fanoušky.

„A to je neuvěřitelný pocit. Cením si každé minuty ve Washingtonu, protože to je nejlepší tým v lize a vlastně i na světě. Fakt si to užívám,“ je nadšený Vrána, kterého po souboji s New Jersey vyhlásili druhou hvězdou utkání.

Vrána si svými výkony říká o větší prostor, jenže prosadit se natrvalo v týmu Alexandra Ovečkina není snadné. Byť už je pro trenéra první volbou, pokud má sáhnout pro útočníka na farmu.

Však také kouč Barry Trotz řekl: „Máme silnou kabinu a Jakub do ní velice dobře zapadl. Víme, že musí být členem téhle party letos, příští rok a doufejme, že i v dalších letech.“

Jakub Vrána (číslo 13) slaví svůj gól v síti NJ Devils.

Vrána ukazuje, že je v něm potenciál. Když ho v této sezoně poprvé povolali z farmy, zůstal v týmu celý prosinec a odehrál dvanáct zápasů. Což byl obrovský posun. Teď ho z Hershey vytáhli podruhé a nově příchozí a hvězdný obránce Kevin Shattenkirk prohlásil: „Ukázal, že je to skvělý střelec.“

Letňanský odchovanec byl na ledě hodně aktivní, neustále bruslil a číhal na svou příležitost. „Snažím se na sobě pracovat každý den,“ říká.

Svůj gól vstřelil ve třetí třetině. Při přesilovce stál u tyčky, sebral odražený kotouč a bleskově s ním najel před bránu, odkud pohotově zamířil k tyči. „Měl jsem prostor, tak jsem se snažil být co nejrychlejší,“ popisoval po vítězství 1:0.

Díky němu Capitals v domácím prostředí slavili počtrnácté za sebou, získali 93. bod a jasně vládnou celé NHL. Poslední prohra přišla 29. prosince právě s New Jersey, tehdy Washington padl 1:2 po nájezdech.

zdroj: www.youtube.com

Pak následovala tahle úchvatná série vítězství: 2:1 nad Ottawou, 6:5 v prodloužení nad Torontem, 5:0 nad Columbusem, 5:2 nad Pittsburghem, 6:0 nad Chicagem, 5:0 nad Philadelphií, 6:1 nad Carolinou, 5:3 nad Bostonem, 5:0 nad Los Angeles, 5:0 nad Carolinou, 6:3 nad Detroitem, 6:4 nad Anaheimem, 2:1 nad Edmontonem a nyní 1:0 nad New Jersey.

I z těchto výsledků je patrné, že Washington bude letos patřit k hlavním adeptům na zisk Stanley Cupu. Bude zajímavé sledovat, jestli u bojů v play-off bude i Jakub Vrána.

Autor: Jaroslav Tomas