Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Fenomenální Vrána. Čtyřmi góly rozhodl o výhře Detroitu nad Dallasem

Jakub Vrána slaví gól se spoluhráči. foto: ČTK/AP

New York - Český hokejový útočník Jakub Vrána vstřelil v zápase proti Dallasu čtyři góly a pomohl Detroitu k výhře 7:3. Pražský rodák prožil první čtyřgólový večer v NHL. Dařilo se také Martinu Nečasovi, který si připsal tři asistence. Střelecky se ve čtvrtečním programu NHL prosadili ještě David Pastrňák, Jakub Voráček, Ondřej Palát a Radek Faksa.
  6:56

Vrána skóroval ve všech třech třetinách. První gól vstřelil po asistenci Filipa Zadiny v 10. minutě. Podruhé brankáře Dallasu překonal v čase 26:30, kdy zvýšil na 4:1 pro Red Wings. Do třetí třetiny si schoval ještě dvě branky, což z něj udělalo hlavního strůjce vysokého vítězství Detroitu a první hvězdu utkání.

Ve čtyřech zápasech, které Vrána za Detroit po své výměně z Washingtonu odehrál, vstřelil pět branek a přidal jednu asistenci. V dosavadním průběhu sezony se střelecky prosadil šestnáctkrát. Z Čechů vstřelil víc gólů pouze David Pastrňák z Bostonu (18).

Pětadvacetiletý útočník zaznamenal po bezmála rok a půl dlouhé pauze druhý hattrick kariéře v NHL. Poprvé se třikrát v jednom zápase prosadil v listopadu 2019 při výhře Capitals 4:2 nad Calgary.

Také v zápase Bostonu s Buffalem byl vyhlášen první hvězdou český hokejista. Pastrňák gólem a asistencí na vítězné brance pomohl Bruins k výhře na ledě nejhoršího týmu soutěže 5:1. Jednu trefu si připsal také Krejčí, který svým šestým gólem v sezoně uzavřel stav utkání.

Nečas třemi asistencemi pomohl Carolině k vítězství 4:2 na ledě Floridy. Rodák z Nového Města na Moravě se podílel na druhé, třetí a čtvrté brance Hurricanes a výrazně se podepsal pod obrat z 0:1. Carolina se v čele Centrální divize odpoutala od svého soupeře a vede o dva body. Třetí je Tampa Bay, která i díky Palátově trefě porazila Columbus 3:1.

Výsledky NHL:

NY Rangers - Philadelphia 2:3, Buffalo - Boston 1:5, NY Islanders - Washington 0:1 po sam. nájezdech, Tampa Bay - Columbus 3:1, Winnipeg - Toronto 3:5, Pittsburgh - New Jersey 5:1, Detroit - Dallas 7:3, St. Louis - Colorado 2:4, Florida - Carolina 2:4, Vancouver - Ottawa 0:3.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!