Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Finský obr opět v akci. Antilla v ruské KHL srovnal stav utkání v oslabení pět na tři

Sport

  8:00
Mörkö! Mörkö! Mörkö! Finský hokejový hrdina Marko Antilla opět v akci. Tentokrát však ne v dresu Suomi, nýbrž v bílo-žlutém, který patří Jokeritu. Zbývalo třináct sekund do konce první třetiny utkání KHL, když měli hokejisté Spartaku Moskva početní výhodu pět na tři. Ani to však nebránilo finskému obrovi, aby na modré čáře vypíchl kotouč a vyrovnal devět sekund před sirénou na 2:2.

Marko Antilla v dresu finského Jokeritu, který hraje ruskou KHL. foto: twitter.com

Na květnovém MS v Bratislavě a Košicích dovedl mladý finský národní tým jako kapitán k senzačnímu zlatu. Sám se na fantastické jízdě turnajem podílel čtyřmi přesnými zásahy. Tentokrát však Marko Antilla zazářil i v dresu Jokeritu, který hraje jako jediný finský celek ruskou KHL.

Zbývalo třináct sekund do konce první třetiny a hokejisté Spartaku Moskva měli k dispozici přesilovou hru pět na tři. I přesto dokázali jednobrankový náskok ztratit a odcházeli tak do kabin v mnohem horším psychickém rozpoložení. Marko Antilla totiž na modré čáře vystihl přihrávku a řítil se sám na slovenského brankáře Hudáčka. Ten byl na jeho zakončení krátký a 203 centimetrů měřící obr tak mohl slavit.

Ne na dlouho, protože Jokerit duel na ledě pátého celku západní konferecne v dalších průběhu utkání ztratil a prohrál 4:2.

Autor:

Pronájem ordinace lékaře
Pronájem ordinace lékaře

Lidická, Havířov - Šumbark, okres Karviná
10 000 Kč/měsíc