Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Hokejový rytíř? Sudí nařídil trestné střílení, 'faulovaný' hráč jej odvolal

Sport

  6:30
PRAHA - Velké gesto fair play předvedl v zápase druhé ligy (třetí nejvyšší hokejové soutěže u nás) zkušený útočník Havlíčkova Brodu Lukáš Endál. Ten v zápase s Pelhřimovem nechal zrušit trestné střílení ve prospěch vlastního týmu.

Endálovi na střídačce děkuje za gesto fair play bek soupeře. foto: repro youtube

Běží poslední minuta úvodní třetiny zápasu Havlíčkova Brodu s Pelhřimovem, když za stavu 1:1 dostane za hostující obranou kotouč rozjetý Lukáš Endál, kterému vypíchl kohouč jeden z obránců a následně jej podrazil.

Hlavní sudí píská a svým gestem dává najevo, že domácí „Rebelové“ pojedou trestné střílení. Třicetiletý Endál, který má i extraligové zkušenosti, ale okamžitě míří za rozhodčími a po krátké konverzaci muži v pruhovaném své rozhodnutí mění, bude se jen vhazovat po levici hostujícího brankáře.

Gesto fair play, které není často k vidění, ocenili jeho spoluhráči i soupeř z inkriminovaného souboje. A možná i Paní Štěstěna. Byl to právě Endál, kdo ve druhé třetině přidal svůj druhý gól v zápase, aby se nakonec pod triumf svého týmu v poměru 5:1 podepsal čtyřmi kanadskými body (2+2).

Autoři: