Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Hvězdný Ovečkin se pral a prohrál, Capitals dostali nakládačku 0:7

Sport

  9:33aktualizováno  9:58
PRAHA/NEW YORK - Washington Capitals, jeden z favoritů na zisk Stanley Cupu tápe. Posledních šest zápasů prohrál, v noci z neděle na pondělí si Ovečkin a spol. přijeli pro sedmibrankový debakl do slavné Madison Square Garden. Hvězdnému souboru s americké metropole nepomohla k restartu ani bitka svého ruského vůdce.

Ovečkin se pere s Dubinskym. foto: Reprofoto

Jak spráskaní psi. Tak odjížděli z New Yorku hokejisté Washingtonu. Rangers totiž svého soupeře potupili sedmibrankovým přídělem. A na to v hlavním městě USA nejsou zvyklí. Navíc to byla šestá porážka "caps" v řadě a kouč Boudreau pomalu musí být na poplach...

ZAJÍMAVOST

- pro Alexandera Ovečkina to byla teprve druhá bitka v regulérní sezóně (jednou se popral i v přípravě) v kariéře v NHL (od roku 2004). Poprvé se pral před čtyřmi lety s Paulem Gaustadem. Podle specializovaného serveru www.hockeyfights.com obě bitky prohrál.

- Jeho sok Brandon Dubinsky má na svém kontě v NHL již 19 pěstných soubojů.

Proti rozjetým "jezdcům" totiž neměli jeho svěřenci vůbec žádnou šanci. První třetina skončila sice pouze 1:0 pro domácí, jenže ve druhé části během tři a půl minuty inkasoval nejistý Semjon Varlamov třikrát a bylo po zápase. Nic na tom nezměnila ani největší hvězda hostí - Alexander Ovečkin.

Ruský bohatýr dělal na ledě co mohl, k ničemu to nebylo. Došlo i na nečekaný moment. V NHL je časté, že prohrávající celek se snaží nakopnout vítěznou bitkou vyhlašený raubíř. Jen málokdy se perou největší hvězdy a kapitáni týmů. Tentokrát tomu ale bylo jinak - Ovečkin se rozhodl své spoluhráče nastartovat pěstmi.

BITKA OVEČKINA S DUBINSKÝM:

Ve 30. minutě najel ostře do beka Dana Girardiho a následně si na půlce hřiště chytil domácího elitního centra Brandona Dubinského. Strhla se bitka, které zaplněná Madison Square Garden aplaudovala ve stoje. Ovečkinovi ale záměr nevyšel, drobnější Američan vyhrál pěstní souboj na body, Capitals do konce zápasu inkasovali ještě třikrát...