Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Jágr+Červenka dalších šest bodů a výhra. Již čtrnáctá v řadě pro Omsk

Sport

  12:09aktualizováno  12:34
PRAHA/OMSK - Tak to už není náhoda. Sibiřský tank řádí v KHL a již dvacátý duel v řadě nepoznal hořskost porážky. Co více - počtrnácté v řadě Omsk vyhrál, opět 3:2. O vítězství na ledě Chabarovsku se jak jinak postaralo duo Č+J. Prvně jmenovaný nasázel dva góly a přidal asistenci, Jágr svému parťákovi dvě branky připravil a třetí sám vstřelil.

Spartak - Omsk (Ramo přijímá gratulace od Jágra). foto: www.khl.ru

"Zastavte je!" Říkají trenéři napříč KHL svým svěřencům. "Ale jak?!" musí znít odpověd zoufalých hráčů. Sibiřský express jménem Omsk už je osm týdnů nezastavitelný. Především pak první elitní letka Jágr-Kaljužnij-Červenka. V pondělí rozstřílel Omsk 6:2 nebohý Chanty Mansijsk, Jágr s Červenkou posbírali celkem pět bodů.

Nyní na ledě Chabarovsku česká letka svou bodovou bilanci ještě vylepšila - Jágr připravil nejlepšímu střelci soutěže dva góly, bývalý kapitán Slavie mu pozornost jednou oplatil.

CHABAROVSK 2-3 OMSK:

Svůj koncert začala česká esa již při prvním střídání - když po 33. vteřinách hry se trefil Červenka. Tomu připravil parádně pozici po sólu přes celé kluziště Jágr. Domácí ovšem v 7. minutě rychle srovnali a kanonýři dalších dvacet minut naráželi na pozorné brankáře. Až to vzal do rukou Jágr a po nádherné spolupráci celého prvního útoku opět poslal hosty do vedení.

Ani tentokrát se Omsk neradoval z vedení dlouho - o tři minuty později bylo srovnáno. Ovšem sibiřský kolos má prostě v současnosti fazónu a jakoby kliku na výsledek 3:2 (v sérii bez porážky vyhrál tímto rozdílem do dneška z devatenácti případů osmkrát). Nyní přibyl devátý zářez. Nejprve domácí neproměnili trestné střílení po faulu Škouly, následně projel opět elegantně obranou Chabarovsku Jágr, nabil na kruhy Červenkovi a ten se nemýlil - 2:3.

ZÁPAS OMSKU V MANSIJSKU - VÍTĚZSTVÍ 6:2:

Domácím již nepomohla k vyrovnání ani čtyřminutová přesilovka po vyloučení Martina Škouly a následná power play. Omsk si připsal dvacátý zápas v řadě, ve kterém bodoval a čtrnáctou výhru za sebou. Česká hvězda s desítkou na zádech navíc přidala šestý vítězný gól.

Červenka pak díky tříbrankové explozi nadále vede tabulku střelců (31 branek) a se šedesáti body už je druhý v kanadském bodování, Jágr s bilancí 18+21 drží devátou pozici a v elitní desítce je v téměř 39 letech suverénně nejstarším hráčem. Omsku zbývá do konce základní části šest zápasů. Tabulce díky zisku 106 bodů suverénně vládne.

Nevydařené utkání naopak prožil legendární brankář Dominik Hašek, který inkasoval v Novosibirsku pětkrát a Spartak Moskva po předchozí sérii čtyř vítězství prohrál 1:5.

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.