Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO Jak to sakra udělal? Finský mág předvedl neuvěřitelný zákrok hokejkou

Sport

  16:24
PETROHRAD - Obrovitý brankář hokejového Petrohradu se opět stal hitem internetu. V druhém duelu konferenčního finále play off ruské KHL mezi svým SKA a Lokomotivem Jaroslavl vytáhl těžko uvěřitelný zákrok hokejkou, kterým navíc pomohl svému klubu ke druhému vítězství v sérii.

Fantastický zákrok Koskinena. foto: Reprofoto

Petrohrad patří každý rok mezi největší favority KHL. Mocný klub má k dispozici téměř neomezené finanční možnosti a to se projevuje především na soupisce.

Letos obhájci Gagarinova poháru skončili v základní části Západní konference na druhém místě, ovšem se suverénně nejlepším gólovým skóre 249:114! Ostatně čtyři z pěti nejlepších mužů kanadského bodování hrají za Petrohrad, lepší než Kovalčuj, Šipačov, Gusev a Dadonov byl pouze nestárnoucí rekordman Sergej Mozjakin.

Jenže play off nerozhoduje jen ofenzivní síla, ale především brankáři. A v Petrohradě se mohou spolehnout na skvělou dvojici Igor Šesťorkin – Mikko Koskinen.

Druhý jmenovaný se v základní části trápil se zraněními, v boji o Gagarinův pohár je ale opět v plné síle, zatím odchytal devět duelů, osm dokázal vyhrát a vládne brankářským statistikám play off.

Druhý duel konferenčního finále proti Lokomotivu ukázal proč. Ještě za stavu 0:0 v první třetině dokázali hosté rozebrat obranu favorita na součástky, před Denisem Mosalevem byla prázdná branka, jenže...

Jednatřicetiletý útočník vypálil golfákem zpoza kruhů kotouč pod horní tyčku a už pomalu zvedal ruce nad hlavu. Najednou se ale zjevila široká brankářská hůl skoro dvoumetrového Koskinena, od které se kotouč odrazil nad břevno a skončil v ochranné síti nad brankou.

Petrohrad následně souboj duel vyhrálo 4:1 a v sérii vede po domácích duelech 2:0 na zápasy. Mimo jiné i díky „Létajícímu Finovi“ Koskinenovi...