Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Kanaďan sundal supermanským úderem Gudase a nastartoval velký obrat

Sport

  11:24
PHILADELPHIA - Něco podobného se obvykle vidí v boxerských rinzích nebo v klecích pro MMA. Čas od času ale přijde hodně ostrý knockout také na kluzištích v zámořské NHL mezi Philadelphií Flyers a Anaheimu Ducks. V noci na dnešek o jeden postaral kanadský pořízek Kevin Bieksa, který jedním úderem složil českého ranaře Radka Gudase.

Radko Gudas inkasuje tvrdý úder od Kevina Bieksy. foto: youtube

Oba nejdou pro ránu daleko, oba mají podobné proporce. Šestatřicetiletý obránce Anaheimu Kevin Bieksa váží při výšce 185 cm kolem 95 kilogramů, bek Philadelphie Radko Gudas je o dva centimetry nižší a tři kila lehčí.

Dá se tedy říct, že si to na konci 17. minuty první třetiny za stavu 1:0 pro domácí Flyers rozdaly stejné váhy.

Jenže bitka netrvala ani deset sekund. Bieksa si českého protivníka nejdříve naměřil přední rukou, následně tou naskočenou zadní (tzv. „Superman punch“) trefil jeho bradu a Gudas šel do kolen. Pokračování souboje pak zabránili čároví rozhodčí.

Bieksa dal vzpomenout na některé legendární souboje, například když Novozélanďan David Tua uzemnil za 19 sekund Američana Johna Ruize, nebo na třináct sekund trvající titulový duel v UFC mezi Conorem McGregorem a Josem Aldem.

A hlavně, minutu a půl po této boxerské vložce se trefil hostující Ondřej Kaše, „Kačeři“ ve druhé dvacetiminutovce přidali další tři góly a nakonec zvítězili 6:2.

David Tua vs. John Ruiz

Conor McGregor vs. José Aldo

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!