Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Kiksy Štěpánka i Haška, vítězství slavil gólman Petrohradu

Sport

  14:55
PRAHA/PETOHRAD - Kdyby Petrohrad nakonec slibně rozehranou partii se Spartakem prohrál, viník porážky by byl jasný. Český brankář nejbohatšího ruského celku Jakub Štěpánek totiž ve 49. minutě hrubě chyboval a nabídnul soupeři snížení na 2:3. Spartakovci dokázali tři vteřiny před koncem základní hrací části vyrovnat a zápas poslali do prodloužení. To ukončil v přesilovce chytrou brankou domácí šikula Mathias Weindhandl.

Chybující Štěpánek. foto: www.rutube.ru

Jeden z dojíždějících obránců vztekle odpálil kotouč z branky, Štěpánek se skleslou hlavou zvedal "zabalený" do sněhu od mantinelu. Hokejisté Spartaku právě slavili gól na 2:3, který je v prvním osmifinálovém duelu play off ruské KHL vrátil do hry. A výrazně se pod něj podepsala česká jednička petrohradského superklubu.

Ve 49. minutě špatně odhadl rychlost svoji a útočníka Spartaku Kňazeva. Trochu nepochopitelně proti útočníkovi soupeře, který dojížděl kotouč atakován obráncem vyjel, u černého nesmyslu byl ale později. Kňazev si Štěpánka obhodil a pohodlně zavěsil do prázdné klece.

GÓL NA 2:3 SPARTAKU V POLOVINĚ VIDEA

V čase 59:57 bylo pro českého reprezentanta ještě hůře - Radivojevič totiž vyrovnal na 3:3 a duel petrohradského obra s moskevským dospěl do prodloužení. V něm hosté nevyužili přesilovku a následně sami v oslabení inkasovali.

Hašek se trochu déle zdržel u své levé tyče, navíc při otočce zakopnul a šikula Weindhandl po objetí branky s přehledem zavěsil do prázdné klece - 4:3. Největší radost z vítězného gólu neměl paradoxně autor, ale Štěpánek. Do dalšího souboje půjde se svým celkem s náskokem 1:0 v sérii a určitě i s větším klidem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!