Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Kouzelník Malkin. Freestylový trikem zesměšnil obránce soupeře

Sport

  18:00
MONTREAL - Nevídanou věc si dovolil v prodloužení duelu NHL ruský bohatýr v dresu Pittsburghu Jevgenij Malkin proti obránci soupeře P.K. Subbanovi. Hned v první minutě overtimu na ledě Montrealu předvedl v plné rychlosti trik, který spíše patří do exhibic. Jen vinou podražení od obránce soupeře neskončila celá akce gólem.

Jevgenij Malkin. foto: www.youtube.com

Po zranění kapitána Pittsburghu Sidney Crosbyho se posunul do role lídra týmu jeho asistent Jevgenij Malkin. Ruský hvězdný centr si sice v duelu s Montrealem nepřipsal do statistik žádný gól či asistenci, i tak jej byl plný led.

Rok 2010 v obrazech

V 56. minutě se dostal za stavu 1:1 do nepříjemné kolize s kapitánem "Habs" Brianem Giontou a vypadalo to, že pro něj zápas skončil. Nestalo se tak a pro oko nezaujatého fanouška to bylo jen dobře. Hned v první minutě prodloužení předvedl populární Žeňa kus hokejové geniality, umění a drzosti.

Ve vlastním pásmu získal kotouč a rozjel se nejkratší cestou na branku soupeře. Na polovině nečekaně zvedl špičkou hole kotouč z ledu a freestalovým stylem a la exhibiční duel se pokusil si přehodit překvapeného obránce Montrealu Subbana.

Ten mu kulišárnu zbaštil natolik, že ztratil rovnováhu. Paradoxně tak ale zastavil i Malkina, kterého na kolenou podrazil a rodák z Magnitogorsku i přes enormní snahu v pádu zakončit nedokázal. Pittsburgh nakonec sice v penaltové loterii prohrál 1:2, přesto se nejvíce po zápase mluvilo nejen o vítězném nájezdu Pouliota, ale o Malkinově parádě.

Kdo ví, třeba ji za měsíc předvede i na utkání hvězd NHL a tentokrát už i s úspěšným zakončením.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!