Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Krev i nesmyslná záminka. Na Slovensku se strhla hromadná bitka před začátkem třetiny

Bitka v utkání Poprad - Bánská Bystrica. foto: facebook.com/hkpoprad

Poprad - Hokejový duel 3. kola slovenské Tipos Extraligy mezi Popradem a Bánskou Bystricou nabídl opravdu pozoruhodnou podívanou. V utkání padlo hned osm branek a Poprad zvítězil 7:1. To nejzajímavější však nadešlo před začátkem třetí třetiny. Rozhodčí nestihl ani vhodit úvodní buly a na světě byla hromadná rvačka.
  16:14

Když se v pátek 9. října utkali v rámci 3. kola slovenské Tipos Extraligy Poprad s Bánskou Bystricou, bookmakeři očekávali jednoznačnou výhru domácích. A měli pravdu. Hokejisté v modro-bílém totiž soupeři nadělili hned sedm branek a připsali si tak druhé vítězství v probíhajícím ročníku tamní nejvyšší soutěže.

Utkání však mělo pro fanoušky kromě velkého počtu branek i další přidanou hodnotu. Před startem třetí periody totiž došlo k hromadné bitce. Tu vyprovokoval podle všeho domácí Peter Ulrych, který se před úvodní buly poslední dvacetiminutovky přijel rozcvičit na polovinu soupeře. To se ani trošku nelíbilo Hunteru Drewovi a začala mela.

„Vůbec si to nedokážu vysvětlit,“ začal se svým líčením Ulrych. „Jednoduše jsem se šel rozcvičit a ani nevím, kdo mě napadl. Vznikla z toho mela, protože něco takového si líbit jen tak nenechám. Ten hráč mě sekl přes ruce a konflikt byl na světě. Já na druhou stranu chodím stále, vůbec to není zakázané,“ pokračoval domácí hráč a podivoval se reakci soupeře.

Potom, co se strhla opravdu početná mela a k vidění byla i krev, přidali popradští hokejisté do sítě hostujícího brankáře další dva góly a definitivně rozhodli o třech bodech.