Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Kubalík si proti Carolině připsal tři body, Nečas nedohrál po pádu na hlavu

Dominik Kubalík slaví se spoluhráči. foto: ČTK

New York - Hokejový útočník Dominik Kubalík přispěl v NHL gólem a dvěma přihrávkami k výhře Chicaga 6:4 nad Carolinou a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Plzeňský rodák vede s Jakubem Voráčkem z Philadelphie produktivitu českých hráčů v soutěži. Oba mají stejnou bilanci 3+8. Za poražené, jejichž gólman Petr Mrázek podstoupil operaci palce na ruce, si připsal jednu asistenci Martin Nečas, ale ze zápasu odstoupil po pádu na hlavu.
  10:01

Kubalík zaznamenal všechny body v přesilových hrách, v nichž Chicago otočilo v úvodní třetině z 0:1 na 3:1. Český útočník nejdříve křížným pasem mezi bruslemi bránícího Jacoba Slavina uvolnil na levé straně Matthiase Janmarka, který si přehodil puk z forhendu na bekhend a vyrovnal. Kubalík potrestal faul Nečase střelou z pravého kruhu, kterou umístil do růžku. Asistenci si ještě připsal u gólu Andrewa Shawa.

Kubalík prožil tříbodový večer podruhé v sezoně a počtvrté v kariéře. „Jsem moc rád, že jsem se po delší době opět zapsal do střelecké listiny a zvýšil si sebevědomí. Těší mě, že nám klapaly i přesilovky. Začátek jsme měli dobrý, vedení 3:1 bylo příjemné,“ uvedl Kubalík, jenž dal předchozí dvě branky 19. ledna Floridě. „Chcete skórovat každý zápas, ale frustrovaný jsem nebyl. Snažil jsem se střílet, být okolo branky,“ dodal.

Dominik Kubalík (druhý zprava) slaví vítěznou trefu v postupovém utkání s...
Calvin de Haan (44), Brandon Saad (20) a Dominik Kubalík (8).

Carolina vyrovnala ve 21. minutě během osmi sekund. U druhé branky asistoval Nečas, po jehož teči skóroval Nino Niederreiter. Kubalíka v utkání předčil pouze Patrick Kane (1+3), který na začátku třetí třetiny vrátil Chicagu vedení. Ne nadlouho, Brock McGinn brzy vyrovnal. O výhře Blackhawks poté rozhodl dvěma góly Alex DeBrincat.

Nečas spadl po čistém střetu v rohu kluziště, kdy ho na mantinel narazil Calvin de Haan, nekontrolovatelně hlavou na led. Český útočník opouštěl hrací plochu otřesený a za pomoci lékaře i spoluhráče. „Podstoupí vyšetření, v tuto chvíli nevím, jak na tom doopravdy je. U těchto případů s hlavou nikdy nevíte, co se může stát,“ uvedl trenér Caroliny Rod Brind ́Amour.

Vítek Vaněček startoval v osmém utkání za sebou, ale nezabránil i přes 27 zásahů prohře Washingtonu 2:4 na ledě New York Rangers. Český gólman za inkasované branky nemohl. Dvakrát ho překonal Ryan Strome a jednou ze sóla Anthony Bitteto. Čtvrtá branka padla při závěrečné power play. V obraně vítězů nastoupil poprvé v sezoně Libor Hájek.

Za Washington snižoval na 2:3 v 52. minutě Alexandr Ovečkin a 709. gólem se osamostatnil v historické tabulce střelců na sedmém místě od Mikea Gartnera. Na šestého Phila Esposita mu schází osm zásahů. Poté mohl vyrovnat Jakub Vrána, ale trefil břevno. Český útočník tím korunoval nepovedený večer, neboť si připsal tři záporné body za účast na ledě při inkasované brance.

Jonathan Huberdeau vstřelil svůj první hattrick v NHL a navrch přidal dvě asistence, přesto s Floridou doma podlehl Nashvillu 5:6 v prodloužení. Obrat hostů, kteří ještě v 58. minutě prohrávali o dvě branky, dokonal v čase 64:00 Filip Forsberg. Švédský útočník završil produktivní večer (2+3) a poprvé od roku 2009 si hráči obou týmů v utkání NHL připsali pět bodů.

Dva góly Nashvillu dal i Matt Duchene, který poslal zápas v poslední minutě do prodloužení. Na straně poražených zaznamenal Radko Gudas i přes prohru dva kladné body a také deset srážek, suverénně nejvíce ze všech aktérů.

Brankář Ondřej Pavelec přišel o klubový rekord v počtu výher odchytaných za Atlantu a Winnipeg, kam se organizace po sezoně 2010/11 přesunula. Překonal ho Connor Hellebuyck, neboť si připsal 153. vítězství v dresu Jets po výsledku 4:1 nad Calgary. David Rittich sledoval prohru týmu ze střídačky. Do boje zasáhl i jeho spoluhráč Dominik Simon, který se v předchozích třech zápasech nevešel do sestavy.

Jason Spezza nasázel po téměř pěti letech hattrick a řídil výhru Toronta 7:3 nad Vancouverem. Poprvé se prosadil v novém působišti Patrik Laine, který byl vyměněn 23. ledna z Winnipegu do Columbusu. I díky jeho trefě Blue Jackets zdolali Dallas 4:3. Ottawa zvítězila poprvé od úvodního utkání sezony a po sérii devíti porážek. Senators uspěli v Montrealu 3:2. U všech gólů byl Tim Stützle (1+2), trojka posledního draftu.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!